Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V NK Šmarje se vračajo na pota resnega dela z mladimi in stabilno domačo člansko ekipo v 3. ligi


Pred leti so bili kot stabilen tretjeligaš s kvalitetno mladinsko piramido nosilci nogometne dejavnosti in vzgoje mladih športnikov na območju Kozjanskega in Obsotelja. Po nekaj manj uspešnih letih pa so v nogometnem klubu Šmarje pri Jelšah ponovno sestavili strokovno, pedagoško podkovano trenersko ekipo ter resno delo zastavili tudi na članskem nivoju.

NK Šmarje tako nakazuje ambicijo, da si povrne status, ki ga je klub imel v svojih najboljših časih, ko je osvajal tekmovanja in Fair Play nagrade v vseh starostnih kategorijah.

NK Šmarje pri Jelšah je pred desetletjem in več slovelo po odličnem mladinskem pogonu, kjer so kadeti in mladinci osvajali visoka mesta v 2. slovenski ligi, mlajše selekcije pa tekmovale na najvišji regionalni ravni. Rezultat tega je bila tudi močna in rezultatsko stabilna članska ekipa v 3. ligi, sloneča na ogrodju doma vzgojenih nogometašev.

Po nekaj letih garanja in prestrukturiranja nekoliko zaspanega kluba se ti časi, pod vodstvom predsednika Aleša Rateja in športnega direktorja Roka Šrimpfa, profesorja športne vzgoje in doma vzgojenega nekdanjega nogometaša, očitno ponovno vračajo.

V klubu so zastavili močno strokovno ekipo večinoma univerzitetno izobraženih športnih pedagogov ter nekaterih trenerjev iz vrst nekdanjega nogometnega podmladka. V klub sta se vrnila tudi trenerja iz zlatega obdobja kvalitetnega mladinskega dela, Branko Androić in Janko Bastašič. Zastavili so program in cilje, ki niso striktno rezultatski, temveč predvsem športno-vzgojni – otrokom in mladini ponuditi pozitivno nogometno okolje, ki vzgaja v športnih vrednotah in pripadnosti domačemu klubu.

Vsi že pridno trenirajo, mladinci in kadeti na pripravah na Pohorju

Resno zastavljeno delo dokazujejo tudi redni treningi, ki se izvajajo tudi v poletnem času.  V mladinski(U19) in kadetski(U17) selekciji sta vajeti prevzela trenerja Gorazd But in Jaka Šket, oba magistrirana profesorja športne vzgoje. Številčno močni ekipi kadetov in mladincev so odpeljali na priprave na Pohorju, kjer so delali na nogometni pripravljenosti ter seveda tudi povezovanju, gradnji kolektiva. Gre za močni ekipi z obetavnimi igralci, ki se skupaj dobro razvijajo.

Delo na pripravah je bilo ocenjeno kot zelo uspešno. Kratkoročni cilj mlajših selekcij je uvrstitev v 2. mladinsko in kadetsko ligo, ki bo zagotavljala kakovostno raven tekmovanja in razvoja mladih kadrov. Gre za tekmovanje, v katerem ima NK Šmarje pri Jelšah iz svojih najboljših let veliko izkušenj.

Se želite pridružiti mladinskim selekcijam Nogometnega kluba Šmarje pri Jelšah? Pokličite na 040 861 625 za več informacij o vpisu in terminu treningov vaše starostne kategorije.
Z vso resnostjo v novo sezono 3. SNL tudi člani

Po slabši sezoni ali dveh so v Šmarju ambiciozneje zastavili tudi delo s člansko ekipo. Novi trener je postal izkušeni Stane Bevc. Gre za strokovnjaka z bogatimi trenerskimi izkušanjami iz Celja, Šmartnega ob Paki, Triglava, Bonifike, Segeste iz Siska, Hrvaškega Dragovoljaca in drugih nogometnih klubov. Člani so izvedli priprave na Rogli, v sklopu katerih so od četrtka do nedelje izvedli treninge in pripravljalno tekmo proti Zrečam. Ta je ponudila vzpodbudno zmago 4:2.

Po besedah športnega direktorja Roka Šrimpfa so z igro zadovoljni, cilj priprav za člane pa je bil povezati ekipo, v kateri je tudi nekaj novih obrazov in jih usmeriti v skupen cilj, kar je zaenkrat obstanek v 3. slovenski ligi, kasneje, ko bo domača šola k članom pripeljala nove generacije, pa še kaj več kot to.

 

Vizija kluba

Na splošno gre za dobre nastavke za delo, ki dolgoročno lahko ponudijo odlične rezultate, tako v rezultatskem kot v splošnem športnem smislu v vzgoji zdravih športnih osebnosti.

Vizija kluba za prihodnost je privabiti čim več otrok in jim ponuditi kvalitetno športno aktivnost v strokovno nadzorovanem okolju, jih pomagati, da se uspešno razvijejo kot nogometaši in ljudje.  Ter seveda, da nekoč zaigrajo v članski ekipi,  v kateri je cilj da šmarski igralci predstavljajo večinski del ali vsaj jedro ekipe, pravi Rok Šrimpf.

Pozabiti pa ne smemo tudi na to, da je Šmarje lahko tudi odskočna deska za klube višjih nogometnih lig. Trenutno imamo v 1. slovenski ligi tri igralce, ki jim je NK Šmarje pri Jelšah matični klub, in sicer Roka Kidriča v Aluminiju, Lana Štravsa v NK Celje in Robert Čakša v Taboru Sežana.

Ž.L.K., R. Č.

Foto: Arhiv NK Šmarje