Športni center Rogaška Slatina bogatejši za pomožno nogometno igrišče z novo umetno travo

14. 7. 2021 10:29

Ob občinskem prazniku se v Rogaški Slatini veselijo kar nekaj naložb. Največja na športnem področju je ureditev pomožnega igrišča z novo umetno travo, ki so ga v uporabo predali na včerajšnji popoldanski slovesnosti.

Z ureditvijo novega pomožnega igrišča na slatinski občini zaključujejo niz naložb v športno infrastrukturo v Športnem centru Rogaška Slatina, s čimer izboljšujejo pogoje za kakovostno treniranje ekip vseh selekcij domačega kluba, kakor tudi za razvoj športnega turizma.

Po ureditvi malega nogometnega igrišča na umetni travi in lanski zgraditvi novih garderob, tribun in zunanjega igrišča se letos veselijo pomožnega igrišča na umetni travi. Pridobitev je župan občine mag. Branko Kidrič namenu predal v družbi visokih gostov iz sveta nogometa: predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, predsednika medobčinske Nogometne zveze Celje Vlada Močnika, člana sveta Fundacije za šport Bojana Bučarja in Bojana Jeršečiča, predsednika Nogometnega kluba Rogaška Slatina, kakor tudi v družbi nekaj domačinov, navdušencev športa in nogometa.

Vrednost projekta znaša 420.000 evrov. 40.000 evrov je za igrišče namenila Nogometna zveza Slovenije, sofinanciranje si na slatinski občini obetajo tudi si s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Dela so izvajale Gradnje Tadina d.o.o., podizvajalec je bilo podjetje FS Group.

Kot je povedal župan mag. Branko Kidrič, so se za obnovo odločili potem ko so dobili možnost, da bi za igrišče kupili rabljeno travo v Rogatcu. Občina je zagotovila spodnji ustroj, nakar jih je izvajalsko gradbeno podjetje opozorilo na veliko tveganje, če bi na takšen ustroj namestili rabljeno travo. Občina se je nato odločila za nakup nove umetne trave, po besedah izvajalskega gradbenega podjetja tako kakovostne, kakršno imajo na pomožnih igriščih tudi največji evropski nogometni giganti.

Župan je še dodal, da je slatinska občina v zadnjih petih letih v Športni center Rogaška Slatina vložila 1,4 milijona evrov, prav toliko znaša tudi višina sredstev, ki jih na letni ravni vložijo v športno infrastrukturo, kar predstavlja okoli 19 odstotkov primerne porabe. Petletna analiza občinskih vlaganj v šport je pokazala, da so sredstva za šport v zadnjih letih povečali za petkrat. Trenutno slatinska občina izvaja še izgradnjo telovadnice na sv. Florijanu in športno-rekreacijski park v Kostrivnici.

»Na nogometni zvezi smo se leta nazaj odločili, da izpolnjujemo svoje poslanstvo na ta način, da ustvarjamo okvir in pogoje za spodobno ukvarjanje z nogometom. In te površine, govorimo o zadnji generaciji umetne trave, ki, če jo pogledate, izgleda popolnoma naravno, če pa stopimo nanjo, pa zagotavlja izjemne dobre igralne pogoje in na ta način se nadejamo, da bo iz te sredine, iz Rogaške Slatine, ki je nogomet že igrala v prvi slovenski ligi, zrasli bodoči reprezentanti,« pa je dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatovič. Zbrane je nagovoril tudi član Sveta fundacije za šport Bojan Bučar.

NK Rogaška tekmovanje v drugi ligi začenja konec julija

Slatinski nogometaši so se z uspehom v zadnjem krogu tekmovanja 3. SNL-V vrnili v 2. slovensko nogometno ligo, kjer bodo nastopali v sezoni 2021-2022. Tekmovnje bodo začeli 31. julija v gosteh pri Primorju, pred domačimi navijači pa bodo prvič zaigrali v nedeljo, 8. avgusta, ko bodo gostili Rudar iz Velenja.

Sledila je izmenjava pogodbe med županom in predsednikom Nogometnega kluba Rogaška Slatina Bojanom Jeršečičem, s katero so igrišče v uporabo predali klubu.

Otvoritev igrišča je župan simbolično opravil »s strelom na gol«.

Po slovesnosti je na igrišču sledila še tekma med novopečenim drugoligašem  Slovenske nogometne lige NK Rogaška Slatina in madžarskim prvoligašem ZTE FC.

Novo pridobitev bodo ob članski ekipi, ki nastopa v 2. SNL, koristile tudi mlajše selekcije kluba. Mladince in kadete z novo sezono prevzema nekdanji članski trener v NK Rogaška in NK Šmarje pri Jelšah, Ibrahim Neskić.

 

Vabljeni k ogledu video posnetka, v katerem lahko prisluhnete delu nagovorov župana mag. Branka Kidriča, predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića in Bojana Bučarja iz fundacije za šport:

Glasbeno-plesni utrip so pletle plesna skupina Ladies Dace Team in pevka Kaja Humski.

In še nekaj fotografij:

/

E.Š.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X