Slovesnost ob prazniku občine Rogaška Slatina: podelili priznanja ter prisluhnili županu in ministru (foto, video)

24. 7. 2021 19:26

Za praznik občine Rogaška Slatina, ki se praznuje 26. julija, je bila v petek v dvorani Kulturnega centra osrednja slovesnost. Prireditve so se med drugimi udeležili tudi mnogi župani sosednjih občin, prav tako pa se je je udeležil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek. 

Na začetku prireditve je imel govor rogaški župan mag. Branko Kidrič. Najprej je pozdravil vse prisotne, nato pa naštel dosežke, ki jih je občina Rogaška Slatina dosegla v preteklih letih. V jeseni lanskega leta so svojemu namenu predali Bobrov center, letos pa še pomožno igrišče na umetni travi.

Kljub težkemu preteklemu letu za ZD Šmarje pri Jelšah, so uspeli zagotoviti dve novi pediatrični ambulanti in pediatrinjo v prostorih nad novo lekarno. Pred kratkim so v uporabo predali 10 stanovanj v Spodnji Kostrivnici, lotili pa so se tudi največjega projekta v tem mandatu, to je izgradnja oskrbovanih stanovanj. Projekt je vreden 2,6 milijona €, zgradili pa bodo 24 oskrbovanih stanovanj do jeseni leta 2022.

Podpisani pa so bili še dve pogodbi, projekt za izgradnjo športno rekreacijskega parka v Kostrivnici in telovadnice pri Svetem Florjanu. Z deli pa so začeli tudi pri dograditvi čistilne naprave v Rogaški Slatini.

Po kratkem glasbenem premoru je bil na govor povabljen še minister Zdravko Počivalšek. Najprej je vsem prebivalcem Rogaške Slatine čestital za praznik, nato pa se je dotaknil krize, ki nas pesti od prejšnjega leta. Povedal je, da so s hitrimi ukrepi za pomoč podjetjem preprečili propad večini podjetij ter ohranili večino delovnih mest, kar vladi v krizi leta 2008 ni uspelo. Nadaljeval je s tem, da se zavzema za enakomeren razvoj celotne Slovenije, saj si želi da bi ljudje imeli dostojno življenje v vseh lokalnih skupnostih. Na koncu je še poudaril pomen cepljenja, da bomo lahko v jesen ter zimo stopili brez večjih zapiranj.

Proti koncu prireditve je prišel čas za podelitev priznanj občine Rogaška Slatina, ki jih je podeljeval župan mag. Branko Kidrič. Priznanje so prejeli Ivanka Habjanič, Milena Jagodič ter kulturno društvo VITIS Rogaška Slatina. Podeljevala se je pa tudi plaketa občine, ki sta jo prejela Vinko But ter OKP Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d.o.o.

Vabljeni na ogled fotografij in videa iz prireditve.

                         


D.K.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 5,914 seconds.