SB Celje odpira cepilno mesto za paciente, ki prihajajo na preglede in posege. Včeraj rahel porast okužb

6. 7. 2021 14:00

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covidu-19. Tega se zavedajo tudi v Splošni bolnišnici Celje, kakor tudi pomena precepljenosti prebivalstva za vrnitev v nekdanje tirnice življenja in delovanja.

“Doslej smo cepili le svoje zaposlene, ker pa bi cepljenje radi približali svojim pacientom smo se odločili, da odpremo cepilno mesto tudi zanje. Našo bolnišnico namreč zaradi raznih specialističnih pregledov in posegov dnevno obišče več kot 1.500 pacientov, ki bodo poslej lahko hkrati opravili tudi cepljenje proti covid-19. Cepilno mesto bo tako namenjeno pacientom, ki so naročeni v eno od ambulant naše bolnišnice in bi se hkrati radi cepili proti covid-19. V SB Celje bomo zaradi organizacije dela in manipulacije s cepivom uporabljali le cepivo Comirnaty proizvajalcev Pfizer/Biontech,” so zapisali v celjski bolnišnici.

Včeraj smo v Sloveniji zabeležili rahel porast števila okužb. Po petih dneh brez okužb, so bile tri znova potrjene v savinjski regiji.

Od četrtka 8. 7. 2021 bo v celjski bolnišnici delovalo cepilno mesto za paciente, ki so naročeni na obravnavo. Na cepljenje proti covidu-19 se pacienti prijavijo vnaprej in sicer najkasneje en dan pred obravnavo na katero so naročeni. Na cepljenje se lahko prijavijo od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro na telefonski številki 03 423 30 52.

Cepilno mesto bo delovalo od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro, pacienti pa ga bodo lahko obiskali pred ali po opravljenem naročenem pregledu ali posegu. Ob cepljenju se bo pacient odločil ali bo na cepljenje z drugim odmerkom ponovno prišel v bolnišnico ali ga bo opravil na katerem drugem cepilnem mestu. Če se bo odločil, da cepljenje opravi v celjski bolnišnici, bo pacient v predpisanem roku povabljen na cepljenje z drugi odmerkom.

“Ob tej priložnosti se vsem, ki so se cepili zahvaljujemo za to odločitev. Le z zadostno precepljenostjo prebivalstva nam bo namreč uspelo zajeziti moč epidemije in zagotoviti počasno vračanje v nekdanji način življenje. Vse, ki o tem še razmišljajo, pa pozivamo k cepljenju. Skupaj nam bo uspelo,” zaključujejo.

Včeraj rahel porast okužb

Včeraj je bilo opraljenih skupaj 28.232 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvidi PCR testov so potrdili skupno 48 okužb. Prejšnji teden jih je bilo potrjenih 35.

Opravljenih je bilo 26.537 hitrih antigenskih testov (HAGT) in 1.695 molekularnih PCR testov, ki so potrdili 48 okužb z deležem pozitivnih izvidov 2,8 %.

7-dnevno povprečno število potrjeno okuženih je 26 okuženih oseb (včeraj 24), 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev je 18 (včeraj 19).

Trenutno je hospitaliziranih 59 covidnih bolnikov oz. eden več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 15 potrebuje intenzivno covid nego oz. eden manj kot dan prej.

Včeraj smo v Sloveniji zabeležili eno smrtno žrtev covida-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 4.421 bolnikov s covidom-19.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 407 (včeraj 425).

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji so bile po petih dneh brez okužb ponovno potrjene tri okužbe (prejšnji teden 2). 7-dnevno povprečno število okuženih v savinjski regiji je 0,7 (včeraj 1).

7-dnevna pojavnost okužb s SARS-CoV-2 na 100.000 prebivalcev je 2 (slovensko povprečje 8), 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa je 9 (slovensko povprečje 18).

V posavski regiji (včeraj 5 potrjenih okužb), kamor spada edina občina Kozjanskega in Obsotelja Bistrica ob Sotli (včeraj brez okužb), je 7-dnevno povprečno število okuženih oseb 0,87 (včeraj 0,14).

Splošni bolnišnici Celje se zdravijo covidni bolniki (enako kot dan prej), covid intenzivna nega je brez bolnikov. V SB Celje včeraj niso sprejeli nobenega bolnika s covidom-19, v domačo oskrbo tudi niso odpustili prebolevnikov. V celjski bolnišnici včeraj niso zabeležili smrti med bolniki s covidom-19. Skupaj je v celjski bolnišnici doslej umrlo 490 bolnikov s covidom-19.

Precepljenost

Po podatkih NIJZ-a je bilo do sedaj s prvim odmerkom cepljenih 830.774. To je 40 % vseh prebivalcev Slovenije oz. 48 % vseh prebivalcev Slovenije starejših od 18 let. Z vsemi odmerki pa 704.044 oz. 33 % vseh prebivalcev/40 % vseh polnoletnih prebivalcev.

Kakšna je trenutna precepljenost po regijah, občinah ter na nacionalni ravni, kakor tudi ostale informacije o cepljenju, najdete tukaj.

B.S.

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X