Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

SB Celje delno sprošča obiske


Splošna bolnišnica Celje od sobote, 17. 7. 2021 delno sprošča ukrepe omejitve obiskov pacientov, ki se zdravijo v bolnišnici.

Od sobote naprej bo tako mogoč obisk pacientov, ki se v bolnišnici zdravijo 7 in več dni. Izjema so porodnice, otroci in kritično bolni pacienti. Pri njih omejitev obiskov glede na število dni hospitalizacije ne velja.

Obiski bodo potekali nadzorovano in pod posebnimi pogoji:

  • Posameznega pacienta lahko obišče ena zdrava oseba s PCT pogoji (preboleli, cepljeni, negativen izvid testa na covid-19).
  • Obisk lahko traja 15 minut v terminu, ki ga ima posamezni oddelek določen za obiske.
  • Obiskovalci morajo v bolnišnici ves čas nositi zaščitno obrazno masko, ki ne sme biti iz blaga, si ob prihodu razkužiti roke in vzdrževati medosebno razdaljo.
  • V času obiskov morajo zaščitno masko nositi vsi pacienti v bolniški sobi, ki jo obišče obiskovalec in ne le pacient, ki ima obisk.

Obiskovalci lahko v bolnišnične prostore vstopajo od ponedeljka do petka skozi vhod št. 1, v soboto in nedeljo (ter na praznik) pa skozi vhod št. 6. Vse dni v tednu pa obiskovalci vstopajo skozi vhod št. 9 za obisk Ginekološko-porodniškega oddelka, skozi vhod št. 14 za obisk Otroškega oddelka in Otroškega oddelka kirurških strok. Svoj vhod ima tudi Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja.

Zaradi lažje in hitrejše kontrole izpolnjevanja pogoja PCT, morajo obiskovalci zdravstvenemu osebju ob prihodu na bolnišnični oddelek pokazati dokazilo o cepljenju proti covidu-19, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19 oziroma podpisati izjavo o izpolnjevanju pogoja PCT. Pri obiskovalcih, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, njihov obisk pacienta pa je nujen, bodo medicinske sestre pred obiskom izvedle epidemiološko triažo.

Vsi obiskovalci naj upoštevajo zgornja navodila ter navodila medicinskega osebja na posameznem bolnišničnem oddelku.