Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi metuljev poletni tabor (foto)


V Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli so pogrešali igranje in ustvarjanje z otroci, zato so pripravili celotedensko sproščeno poletno druženje.

Tabor je potekal pod kozolcem pri Občini Bistrica ob Sotli. Družili so se cel teden.

Za otroke so v MD Bistrica ob Sotli pripravili različne aktivnosti. Vsako jutro so začeli z jutranjim krogom, kjer so se pogovarjali, smejali in prebudili. V ponedeljek – prvi dan tabora – so najprej skupaj z otroci postavili pravila obnašanja.

“Začeli smo s prvo delavnico izdelovanja unikatnih plastenko za vodo, katere so otroci ves teden imeli sabo. Odšli smo na pohod ter se igrali igre naših staršev. Otroci so se najraje igrali zemlji krast, draguljčke ter igro kraljica koliko je ura. Drugi dan smo imeli tri ustvarjalne kotičke. V prvem smo risali animacije, v drugem smo ustvarjali iz gline in v tretjem smo slikali akvarele. Otroci so lahko izdelali vse tri izdelke. Po kosilu pa nas je čakala vodna zabava z Barbaro Masnik. Sreda je bila posebna saj smo zjutraj otroke pričakali v Podsredi. Nina iz Kozjanskega parka nas je sprejela ter nam povedala nekaj o parku. Nato nas je peljala po grajski učni poti do gradu Podsreda. Tam smo si ogledali grad, imeli grajsko kosilo v grajski kuhinji, videli netopirje in zaprli so nas tudi v grajsko ječo. Kot presenečenje smo za otroke pripravili lov na zaklad. Hkrati pa smo praznovali rojstni dan dveh grajskih princes. V četrtek smo si uredili modne frizure (spletli smo kitke iz pisanih las), vsak si je ustvaril svojo unikatno majico. Bili smo športno aktivni, risali fraktale z Mihaelo Kežman in se igrali igrice. Ker je s petkom nekaj otrok šlo na dopust, smo že v četrtek pripravili razstavo izdelkov in slik za starše. Otroci so si izdelke odnesli domov. V petek zadnji dan tabora smo se dopoldne preigrali, šli na sprehod ter se pogovarjali o čustvih s Pio Robida. Po kosilu smo vse pospravili in odšli peš za sotesko reke Bistrica po domače Prišjek. Tam nas je pričakalo ognjišče kjer so si otroci po kopanju spekli hrenovke in sladkorne penice na palici. Počakali smo starše in jih povabili na piknik. Tako smo popolno zaključili pester teden,” teden aktivnosti opisujejo v Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli.

Na koncu pa seveda niso pozabili tudi tistih, brez katerih tabor prav tako ne bi mogel uspeti: “Radi bi se zahvalili kuharicam iz Osnovne šole Bistrica ob Sotli, ki so nam cel teden pripravljale kosilo in poskrbele, da otroci niso bili lačni. Zahvala gre tudi Občini Bistrici ob Sotli, da so nam zagotovili prostor v senci. Hvala vsem animatorjem za vso pomoč in trud. V Mladinskem društvu smo si želeli, da se tabora lahko udeleži vsak otrok za to je bil prispevek za tabor nizek, vse ostale stroške smo krili sami.”

foto: MD BoS