Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 5. 7. do 12. 7. 2021 (odtujili telička, pijana kolesarka,…)


VLOM V TRGOVINO

5. 7. 2021, so bili obveščeni o vlomu v Kmetijsko zadrugo Imeno od koder je neznani storilec odtujil več različnih motornih žag ter puhalnik listja. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

POD VPLIVOM ALKOHOLA VOZIL Z NEPRILAGOJENO HITROSTJO

6. 7. 2021, so izven naselja Podčetrtek obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje. Zoper povzročitelja so izpisali obdolžilni predlog.

POD VPLVIOM ALKOHOLA Z VOZILOM TRČIL V OBCESTNI JAŠEK

6. 7. 2021 so v kraju Gubno obravnavali prometno nezgodo, saj je voznik osebnega vozila zapeljal iz vozišča ter trčil v betonski obcestni jašek. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi storjenih prekrškov mu je bil izdan plačilni nalog.

ODTUJILI TELIČKA

8. 7. 2021, so bili obveščeni, da je neznani storilec na območju Slak iz pašnika odtujil telička. Z dejanjem je lastnika oškodoval za pribl. 400 eur.

V PROMETNI NEZGODI STA SE LAŽJE TELESNO POŠKODOVALA

8. 7. 2021 v večernem času so v naselju Kozje obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. V nesreči sta se voznik in sopotnica lažje telesno poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

KOLESARKA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER PADLA

9. 7. 2021 okoli 2.00 ure, so v kraju Senovica obravnavali prometno nezgodo v kateri je bila udeležena kolesarka, ki je zapeljala iz vozišča ter padla. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarila pod vplivom alkohola, saj ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi storjenih prekrškov ji je bil izdan plačilni nalog.

POŽAR NA STANOVANJSKI HIŠI

9. 7. 2021 v popoldanskem času so bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Močle, ki je zgorela skoraj v celoti. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša po nestrokovni oceni pribl. 20.000 eur. Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bodo policisti zoper storilca na pristojno Tožilstvo, podali kazensko ovadbo.

V NESREČI SE JESOPOTNICA HUJE TELESNO POŠKODOVALA

11. 7. 2021 okoli 3.00 ure, so izven naselja Sv. Štefan obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je zapeljal iz vozišča ter trčil v travnato brežino. V nesreči se je sopotnica huje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Celje. Z povzročiteljem je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal, da je ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi povzročitve prometne nezgode iz malomarnosti bodo policisti zoper voznika na pristojno Tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Z VOZILOM ZAPELJAL IZ VOZIŠČA

11. 7. 2021 v popoldanskem času so v kraju Jazbina obravnavali prometno nezgodo do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. V nezgodi se je voznik huje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

10.7. in 11. 7. 2021, so ustavili dva voznika osebnega vozila, katerima je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Obema voznikoma je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zoper oba so na pristojno Sodišče, podali obdolžilni predlog.

D.I./PP Šmarje