Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 28. 6. do 4. 7. 2021 (brutalnež pretepel svojo partnerko, vrsta prometnih nesreč na Šmarskem,…)


PROMETNE NEZGODE

28.6.2021 so bili obveščeni, da se je v kraju Brecljevo zgodila prometna nezgoda z udeležbo voznika kolesa z motorjem. Na kraju je bilo ugoto0vljeno, da je v nezgodi bil udeležen voznik kolesa z motorjem.  kateri je zaradi  vožnje preblizu desnemu robu izgubil oblast nad vozilom zaradi česar je padel po vozišču. V nezgodi se je telesno poškodoval.

29.6.2021 so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v kraju Imeno trčil v prometni znak na otoku in odpeljal naprej v smeri proti Podčetrtku. Na kraj napotena policista, katera sta v kraju Podčetrtek naletela na prometno nezgodo v kateri je bil udeležen osebni avtomobil ter tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pred tem trčil v prometni znak in odpeljal naprej. Zaradi vožnje po levi strani je v Podčetrtku trčil v nasproti vozeči tovorni avtomobil. V nezgodi ni bil noben voznik telesno poškodovan. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog za povzročeni prometni nezgodi.

30.6.2021 so bili obveščeni, da je prišlo do prometne nezgode v kraju Korpule. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je udeležen sam voznik osebnega avtomobila, kateri je zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v drevo tik ob cesti. V nezgodi si je poškodoval osebni avtomobil. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

2.7.2021 so bili obveščeni, da se je v kraju Bistrica pri Lesičnem zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika tovornega vozila. V osebnem vozilu se je voznik in sopotnika telesno poškodovala.  Na kraju je bil vozniku tovornega avtomobila izdan plačilni nalog.

3.7.2021 so bili obveščeni o prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Trebče  v kateri je bil udeležen voznik kolesa in voznica osebnega avtomobila, ki je iz kraja odpeljala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil voznik kolesa po klancu navzdol proti Trebčam iz nasprotne strani pa je pripeljala voznica osebnega avtomobila R Clio, katera je vozila po levi strani vozišča. Med osebnim avtomobilom in kolesarjem je prišlo do opaženja, kar je imelo za posledico, da je kolesar padel po vozišču in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Brežice.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

1.7.2021 so bili obveščeni, da je v zdravstvenem domu iskala zdravniško pomoč občanka, katero je pretepel partner.  Od oškodovanke je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Pri zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da gre za dalj časa trajajoče nasilje ki ga je partner izvajal nad partnerico. Zoper kršitelja je bil izrečen ukrep prepoved približevanja oškodovanki.  Kršitelj se bo za svoje početje  zagovarjal na pristojnem sodišču.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

2.7.2021 so policisti v kraju Vrenska gorca ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozni v cestnem prometu vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola.  Rezultat preizkusa je pokazal krepko preko dovoljene mere mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. O nadaljnji vožnji kršitelja bo odločalo sodišče.

V preteklem tednu so v cestnem prometu ugotovili še dva voznika, ki sta vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola in so jima bila vozniška dovoljenja začasno odvzeta. Navedenima je bil na kraju izdan plačilni nalog.