Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 12. 7. do 19. 7. 2021 (udaril ga je znanec, nad partnerko izvajal fizično in psihično nasilje, pijana kršila javni red in mir,…)


ODSTRANITEV MEJNEGA KAMNA

Dne 12.7.2021 smo bili obveščeni o odstranitvi mejnega kamna v kraju Sp. Ponkvica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec iz zemlje izruval in neznano kam odnesel mejni kamen kateri označuje mejo dveh sosednjih parcel. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

LAHKA TELESNA POŠKODBA NA JAVNI PRIREDITVI

Dne 12.7.2021 smo od obiskovalca javne prireditve katera je potekala v Šmarju pri Jelšah sprejeli prijavo, da ga je po končani prireditvi na javnem prostoru udaril znanec. Oškodovanec je zadobil lahko telesno poškodbo, zoper  storilca bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

POSTOPEK S ILEGALNIMI PRIBEŽNIKI

Dne 13.7.2021 je bil v kraju Mestinje izsleden ilegalni pribežnik drž. Afganistana. Ugotovljeno je bilo, da je mejo med R Hrvaško in R Slovenijo prestopil skrit na podvozju tovornega avtomobila. Po končanem postopku je bil izročen varnostnim organom R Hrvaške.

Dne 14.7.2021 nas je občan iz Lastniča obvestil, da se je k njemu zglasil moški kateri ga je prosil za vodo in kruh. V bližini stanovanja občana je bilo izsledenih pet drž. Afganistana. Ugotovljeno je bilo, da so iz R Hrvaške v R Slovenijo vstopili ilegalno. Po postopku so bili nastanjeni v azilni dom.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Dne 15.7.2021 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila oškodovanka katera je naznanila, da nad njo izjava fizično in psihično nasilje njen partner. Ugotovljeno je bilo, da se nasilje dogaja že dalj časa, osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja do oškodovanke. Zoper osumljenca bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE

Dne 17.7.2021 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Šmarju pri Jelšah.  Policisti so ugotovili, da je mir v zasebnem prostoru kršila kršiteljica katera je bila vidno pod vplivom alkohola. Ker se kršiteljica ni pomirila ji je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Kršiteljici je bila izrečena globa.