Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpisana sofinancerska pogodba za izgradnjo pločnika Dole – Šentjur


Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je podpisal sofinancersko pogodbo za izgradnjo pločnika za pešce ob državni cesti Dole – Šentjur.

Gre za izgradnjo 700 metrov pločnika v širini dveh metrov, ki bo zgrajen na relaciji od KEA Šentjur do križišča s pomožnim nogometnim igriščem. Hkrati se bo poleg ostalih manjših priključkov uredil tudi priključek za Ulico Pod Rebrami, kjer je predvidena izgradnja trikotnega nesemaforiziranega križišča. Pločnik bo potekal ob levi strani vozišča. Hkrati je predvidena preplastitev vozišča, izvedeni bodo ureditev odvodnjavanja, horizontalna in vertikalna prometna signalizacija, izgradnja cestne razsvetljave ter prestavitev in zaščita komunalnih vodov.

Projektno dokumentacijo, ki je bila pripravljena marca 2020, je pripravila in financirala Občina Šentjur na podlagi dogovora z Direkcijo RS za infrastrukturo v letu 2019. Na podlagi razpisa direkcije je bilo za izvedbo del v višini 474.000 evrov izbrano podjetje VOC Celje d.o.o..

Projekt sofinancirata direkcija in Občina Šentjur na podlagi sofinancerskega sporazuma, ki je bil podpisan novembra 2020. Rok za izvedbo del je 150 dni po uvedbi v delo, občina pa pričakuje, da bodo dela izvedena še v letošnjem letu, kljub sočasnemu velikemu gradbišču izgradnje krožišča in podhoda pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Pločnik bo pripomogel k bistveno večji prometni varnosti v smeri pomožnega igrišča, Benjaminove ulice in Ulice Pod Rebrami ob prometno izjemno obremenjeni državni cesti.

foto: Občina Šentjur