Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev trgovine Kašča v Pristavi pri Mestinju obiskal tudi minister (foto)


Pretekli torek se je v Pristavi pri Mestinju odvila otvoritev prenovljene in razširjene trgovine v Pristavi pri Mestinju. Trgovina, katere lastnica je Kmetijska zadruga Šmarje, je bila preimenovana v Kašča Pristava. S tem nadaljujejo širitev mreže svoje prepoznavne blagovne znamke trgovin Kašča, ki kupcem ponujajo lokalne ter domače izdelke.

Prireditve so se med drugimi udeležili tudi direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah mag. Marko Jurak, župan občine Podčetrtek Peter Misja ter Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Otvoritev se je začela z uradnim delom, kjer so imeli govore mag. Marko Jurak, Peter Misja ter Zdravko Počivalšek. Povdarili so, da je odprtje trgovine korak naprej k enakomerni razvitosti Slovenije. Zelo je pomembno, da imajo tudi prebivalci manjših krajev na voljo trgovine. Minister je nakoncu še pozival k ceplenju, saj nam le to lahko omogoči karseda normalno jesen in zimo. Po tem je sledil prerez traku ter pogostitev.

Med prenovo trgovine so nakupili nove hladilne in pekarske tehnike ter razširili prodajne poti, tako da bo sedaj možno nakupovati tudi z vozički. Dobrodošla novost je tudi popolnoma nova hladilna tehnika za izdelke in pekarsko ponudbo, saj bodo sedaj pekovski izdelki pečeni sproti, na oddelku za delikatese pa bodo pripravljeni tudi sendviči. Naložba je ocenjena na nekaj več kot 50.000 evrov, 20% od tega pa je prispeval njihov franšizni partner Mercator. Trgovina bo odprta od ponedeljka do petka, od 7ih do 16ih ter ob sobotah od 7ih do 15ih.

Kmetijska zadruga Šmarje ima sicer v dejavnosti 5 živilskih in 8 kmetijsko-tehničnih trgovin. Zavzemajo se za ohranitev živilske ponudbe tudi v malih krajih, iz koder so se večji trgovci umaknili. Direktor Kmetijske zadruge Šmarje je še povedal, da na mestu Kašče, kmetijsko-tehnične trgovine Dom in restavracije Zadružnik v Šmarju v prihodnjosti načrtujejo obsežno prenovo. V tej prenovi bodo dali novo podobo restavraciji in trgovini Dom ter ju z Kaščo povezali v celoto. “Prepričani smo, da si upravno in občinsko središče, kot je Šmarje pri Jelšah, zasluži lokalni nakupovalno-gostinski kompleks, ki bo sledil vsem sodobnim standardom”, zaključuje direktor mag. Marko Jurak.

                                  

D.K.