Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova pričeska kar doma? Ni problema!

Ste ugotovili, da ima vaš najljubši frizer predlogo čakalno vrsto, ali pa pred odhodom na dopust ni preveril, kdaj se na oddih odpravljate vi? Morda pa ste se samo določili, da je čas, da poskusite z novo veščino – striženjem las doma. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako bo to potekalo čimbolj brez težav in potrebe po novi kapi, ki bi jo bili primorani kupiti s prihranjenim denarjem.

Stran s kuhinjskimi škarjami!

Rezilo je rezilo, kajne? Napaka! Samo zato, ker s škarjami za domačo uporabo že leta uspešno odpirate razne kartonske škatle, še ne pomeni, da bodo kos vašemu naglavnemu okrasju. Odločite se za strižnik las, ki bo pomagal ohraniti vaše lase zdrave, z malo vaje pa boste postali pravi domači mojstri. Če imate brado, se odločite za strižnik las, ki ima priložene tudi nastavke za urejanje brade, in tako ubijte dve muhi na en mah – oziroma rez.

Vaja dela mojstra

Na začetku vedno odstrizite manj las, kot ste jih želeli, saj boste na ta način pričesko lažje oblikovali. Boljše bo, da strižete suhe lase, saj boste tako lažje videli razne vrtince v laseh, hkrati pa vam tako rezila strižnika las ne bodo začela rjaveti. Pred striženjem se udobno namestite in poskrbite, da boste imeli čim več pregleda nad svojim delom, zato se postavite tako, da vidite zadnji del glave v ogledalu.

Najboljše bo, da v celoti zaključite s striženjem ene strani las, in potem preidete na drugo.

Izbira primernega strižnika las

Tukaj veljajo enaka pravila kot pri izbiri ostalih tehničnih predmetov; vaša izbira je odvisna od vaših potreb in želja. Ko izbirate rezilo, se lahko odločate med takšnimi iz titana, jekla, keramike ali nerjavečega jekla. Pozorni bodite tudi na način napajanja; če ga želite nositi s seboj na pot, bodo najboljši akumulatorski, kombinirani ali takšni na baterije.

Želimo vam uspešen skok med domače frizerje!