Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nastop Jakoba in Timoteja na Karate1 – Svetovni ligi mladih v Poreču


Konec prejšnjega tedna (od 1.7.-4.7.2021) sta se člana Karate kluba Bushido, v sestavu reprezentance Karate zveze Slovenije, udeležila 2. od štirih svetovnih lig mladih v letu 2021 v Poreču, v sosednji državi Hrvaški.

Prvi je v soboto na tatami stopil Jakob Žumer v absolutni kadetski kategoriji +70 kg, borbe, kjer ga je pričakalo še 45 tekmovalcev iz 20-ih držav. Žreb je Jakobu namenil drugi krog, v katerem se je pomeril s španskim tekmovalcem. Končni izid borbe se je prevesil v korist Španca, ki je zabeležil zmago s rezultatom 4:1 in v upanju na repasaž, saj mu je žreb namenil izredno dobrega nasprotnika. Omeniti je treba, da je Jakob prvič nastopil na svetovni mladinski ligi in se s borbo vpisal na svetovno rang lestvico WKF (World Karate Federation) in s tem pridobil prve točke, ki štejejo ob zaključku leta, za končno svetovno uvrstitev. Jakob je prikazal izreden napredek v tehniki borbe in se mu obetajo dobri rezultati v nadaljevanju sezone.

 

Timotej Jordan je na svoj nastop dočakal v nedeljo v kategoriji borbe mladinci -76 kg, ki je bila ena od najštevilčnejših kategorij. V kategorijo je bilo prijavljeno 76 tekmovalcev iz 28-ih držav. Timotej je nastop pričel v 2. krogu med 1. skupino od štirih. Pomeril se je s predstavnikom Češke. Timotej nasprotnika suvereno premaga z rezultatom 3:0. V tretjem krogu ga je pričakal italijanski predstavnik, kjer po izjemnem iponu Timotej dobi tudi drugo borbo z rezultatom 3:0. V četrtem krogu, četrtfinalu skupine, Timotej stopi na tatami s Nizozemcem, žal zabeleži poraz 0:3. Zaradi poraza nizozemskega nasprotnika v 5. krogu proti Ukrajincu, Timotej zaključi svoje nastope na mladinski ligi brez možnosti uvrstitve v repasažne boje in borbe za 3. mesto.

S nastopi smo več kot zadovoljni, saj sta po vseh teh epidemioloških omejitvah, oba naša člana ponovno na tatamiju. Pred njima sta še dve tekmi v KARATE1 mladinski ligi; v Turčiji in v Italiji, vendar po Mladinskem evropskem prvenstvu 2021 na Finskem. Do prvenstva nas loči slab mesec in pol, na katerega sta se zasluženo uvrstila.

KK BUSHIDO, Rogaška Slatina