Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nad Kozjanskim se je razbesnelo neurje (foto)


Danes je celotno Slovenijo zajelo močno neurje s krajevno močnimi nalivi, sunki vetra in udari strel. Izrazita nevihtna linija se je oblikovala nad med Koroško na severu in Kočevsko na jugu, ki se je počasi pomikala proti zahodu in zajela tudi naše območje.

Neurje je po dosedaj znanih informacijah še največ nevšečnosti povzročalo na Koroškem in Celjskem. Na merilni postaji Slovenske Konjice so tako med 19. in 19.30 uronamerili kar 25,84 mm dežja.

Ponoči bodo sicer padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. 

Meteorna voda je večinoma zalivala kleti stanovanjskih objektov, gospodarska poslopja, garaže, dvorišča in cestišča, močni sunki vetra so odkrivali strehe in podirali drevesa, ki so padala na cestišča, vodna je med drugim poškodovala objekt v naselju Jankova v občini Vojnik.

Narasli vodotoki so ogrožali objekte, sprožili so se tudi trije zemeljski plazovi. Skupno je bilo do okoli 18. ure zabeleženih že 49 dogodkov. Za sanacijo posledic neurja je bilo aktiviranih 29 gasilskih društev, od tega 26 prostovoljnih gasilskih društev in tri poklicne gasilske enote ter druge pristojne službe. Iz poplavljenih prostorov objektov so izčrpavali meteorno vodo, čistili vozišča, dvorišča in odtočne jaške, prekrivali strehe objektov in odstranjevali podrta drevesa.

vir foto: facebook, naslovna foto: Matic Kompolšek