Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Emine s koncertom proslavile 5 let delovanja


V nedeljo zvečer je na samostanskem dvorišču v Olimju zazvenela pesem Vokalne skupina Emine. Deset deklet, ki delujejo pod strokovnim vodstvom Mihaele Pihler, je s koncertom proslavilo 5-letnico delovanja.

Vokalna skupine Emine iz Podčetrtka z zborovsko pesmijo domačine in mnoge drugi pristaše te zvrsti glasbe navdušuje že pet let.

Ob jubileju so dekleta, ki že vse od začetka delujejo pod vodstvom Mihaele Pihler, pripravile slavnostni koncert, ki mu je na samostanskem dvorišču v Olimju prisostvovalo lepo število obiskovalcev.

V skoraj dvournem prepevanju so predstavile pesmi iz slovenske zakladnice zimzelenih, priljubljene hrvaške pesmi ter tudi nekaj domačih in tujih sodobnih pesmi. Večer je bil tudi poln smeha, saj se je kot povezovalec programa predstavil komik Aleš Novak, ki je z veliko mero šaljivosti predstavil delovanje skupine ter del programa namenil tudi predstavitvi pevk, ki jih druži ljubezen do glasbe, petja in dobre volje.

Kot gostje so se v dalmatinskih ritmih predstavili Klapa Kmeti iz Huma na Sutli, s katerimi so pevke prijateljske vezi spletle dve leti nazaj na enem izmed glasbenih dogodkov onkraj državne meje.

Vokalni skupini Emine predseduje Mateja Peperko, ki je v zaključnem nagovoru izpostavila, da sodelovanje v skupini pomeni tudi odpovedovanje vsakodnevnim stvarem, a tudi sklepanje prijateljstev in znanstev, skupni proslavitvi jubilejev … Dekleta pojejo na porokah in praznovanjih, na kulturnih prireditvah v domači občini in izven njenih meja, vsakoletno se odpravijo na intenzivne vaje na morje. Da lahko delujejo, imajo podporo zlasti v lokalni skupnosti, sodelujejo pa tudi z območno izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti Šmarje pri Jelšah, za kar so se v zaključnem delu tudi zahvalile.

V Vokalni skupini Emine prepevajo: Mateja Peperko, Marija Vodušek, Rebeka Govedič, Maja Blaj, Valentina Pušnik, Mojca Humski, Doris Keršič, Monika Jesih, Laura Lugarič in Melita Plemenitaš.

Vabljeni k ogledu dela koncerta, ki ga predstavljamo v spodnjem videu:

In še nekaj fotografij:

/

E.Š.