Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Hudo prometno nesrečo v Šentjurju povzročila voznica začetnica


foto: FB Promet za Štajersko

Okoli 14. ure se je na cesti Celje – Rogaška Slatina, pri Šentjruju, zgodila huda prometna nesreča, zaradi katere je bila cesta dolgo časa popolnoma zaprta.

Ob 14.05 so na Cesti na kmetijsko šolo v Šentjurju trčila štiri osebna vozila. Štiri osebe so se poškodovale, reševalci NMP so jih prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozil rešili poškodovance in jih oskrbeli do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

Po podatkih policije so bila v prometni nesreči izven naselja Šentjur udeležena štiri osebna vozila. Povzročila jo je 21-letna voznica začetnica, ki je vozila iz smeri Šentjurja proti Grobelnem. Izven naselja Šentjur je zapeljala čez ločilno črto in trčila v vozilo 72-letne voznice, ki je pripeljala nasproti. Vozilo 72-letne voznice je močno odbilo v vozilo 47-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Šentjurja proti Grobelnem in ga je po trčenju odbilo z vozišča na njivo. Vozilo 21-letne povzročiteljice prometne nesreče je nato trčilo še vozilo 27-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz smeri Grobelnega proti Šentjurju. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo na njivo. V prometni nesreči se je 27-letni voznik hudo poškodoval, 21-letna voznica, 72-letna voznica in njena 85-letna sopotnica pa lažje. Podatkov o morebitnih poškodbah 47-letnega voznika policisti še nimajo.

foto: FB Promet za Štajersko/Samo Rs