Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V spomin dolgoletnemu županu Občine Podčetrtek Marjanu Drofeniku



Ni res, da je odšel-nikoli ne bo

ujet v naša srca z najlepšimi spomini

bo vsak naš korak spremljal v tišini


Kako kruta je usoda se lahko prepričujemo že nekaj časa. Slovo različnih ljudi, prijateljev, znancev, bližnjih pa je vedno težko in pusti bolečino v srcu.

Ko sva nekaj dni nazaj s pokojnim Marjanom razpravljala o tradicionalnem srečanju aktualnih in nekdanjih županov v naši občini, mi je zaupal, da si bo končno privoščil dopust in pregledal svoje že načeto zdravstveno stanje. Takrat nisem vedel, da je to najino zadnje srečanje in da se bo tako hitro končala njegova življenjska pot.

Vse svoje življenje je Marjan preživel v Imenem. S trdim delom se je izšolal za univerzitetnega inženirja strojništva. Zaposlitev je najprej našel v mariborskem Tamu in nato v železarni Štore. Ko so se v naši državi Slovenije pričele kazati prve spremembe političnih procesov je bil izvoljen v takratni izvršni svet skupne občine Šmarje pri Jelšah. Nastopil je poklicno funkcijo podpredsednika izvršnega sveta. To je bil začetek njegove politične kariere. Trudil se je za razvoj lokalnih skupnosti in tudi dosegel ustanovitev občine Podčetrtek. Občani so ga trikrat izvolili za župana, funkcijo pa je opravljal 11 let. Nato je bil poslanec državnega zbora Republike Slovenije dve leti. Tudi po upokojitvi je bil vedno pripravljen deliti nasvete, deloval pa je tudi z različnimi društvi, v katerih je aktivno sodeloval.

Danes si težko kdo predstavlja, kako velik pečat je pokojni pustil v naši družbi. Ne le, da je sodeloval pri oblikovanju naše države, lokalnih skupnosti na področju UE Šmarje pri Jelšah, sodeloval je tudi pri izredno pomembnih odločitvah na področju države.

Dragi Marjan,

ti si dobro vedel, da je delo, ki si ga opravljal stresno, pa tudi da z vstopom v politiko ne boš deležen velike hvaležnosti. Vseeno si vrsto let vztrajal in uspešno soustvarjal našo domovino, občine in kraje. Za vse to se ti iskreno zahvaljujem. Sedaj se oddahni, naj tvoj dopust, ki si ga prestavil tam daleč vstran traja, traja in traja,…

Počivaj v miru in naj ti bo lahka slovenska zemlja.

V imenu Občine Podčetrtek

Peter Misja