Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku so si ob 30-letnici obstoja naše domovine zaželeli več enotnosti


V petek popoldne so s slovesnostjo 30-letnico samostojne države obeležili tudi v Podčetrtku, kjer so se zbrali pripadniki Policijskega veteranskega društva Sever, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo ter Območnega združenja slovenskih častnikov. Slavnostni govornik ob dnevu državnosti je bil podčetrteški župan Peter Misja.  

Slovesnost v organizaciji občine Podčetrtek, Term Olimia in omenjenimi združenji je na trgu v Termah Olimia družila tako vpoklicane v desetdnevno osamosvojitveno vojno, pripadnike raznih združenj, člane občinskega sveta in tudi ostale občane.

Za kulturni program so s prepevanjem in deklamiranjem domoljubnih pesmi poskrbeli osnovnošolci iz matične šole v Podčetrtku in podružnične šole Pristava pri Mestinju, povezovalec prireditve, nekdanji ravnatelj Darko Pepevnik, pri svojih 29. letih tudi sam vpoklican v slovensko osamosvojitveno vojno, pa je obiskovalcem dogajanje pred tremi desetletji razkril skozi svoje dnevniške zapise od vpoklica v vojno in vse do izpusta.

Slavnostni govornik župan Peter Misja je v svojem nagovoru izpostavil, da tlakovanje poti samostojne Slovenije ni bilo preprosto, a je zaradi dobrega sodelovanja, zaupanja, dialoga in brez delitev lahko stekla v kratkem času. Poudaril je, da se je veliko stvari v teh tridesetih letih spremenilo na boljše, veliko tudi na slabše, pri tem pa je izpostavil zlasti delitve, ki so zajele bolj ali manj vsako sfero našega življenja. »Enotnost, ki smo jo imeli pred tridesetimi leti je skopnela, in tudi ko nas doleti nesreča, kot je epidemija v zadnjem letu, mnogokrat kažemo samo svoj interes, predvsem pa je važno, kdo bo imel kaj od tega. Le malo se jih zaveda, da bo tudi po covidu potrebno živeti in preživeti, ne le nam, ampak tudi naslednjim generacijam. Ravno zato, je danes na mestu razmislek, kako naprej. Kje najti enotnost in razumevanje, ne le za elito, ampak za malega in preprostega človeka,« je dejal.

Zbrani so nadaljevali s sproščenim druženjem, organizatorji prireditve pa so poskrbeli tudi za golaž in pijačo.

Petkovo dogajanje v Podčetrtku podoživite skozi spodnja video posnetka.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

/

E.Š.