Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so nominiranci za častnega občana in ostala priznanja Občine Šmarje pri Jelšah


Občinski svet Občine Šmarje pri Jelšah je prejela predloge za letošnje nagrajence Občine Šmarje pri Jelšah. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je Občinskemu svetu Občine Šmarje pri Jelšah podala šest predlogov, in sicer en predlog za častnega občana, en predlog za plaketo, dva predloga za priznanje, en predlog za denarno nagrado ter en predlog za posebno priznanje.

Kdo so kandidati za letošnja občinska priznanja in nagrade Občine Šmarje pri jelšah?

Za častnega občana Občine Šmarje pri Jelšah komisija predlaga Franca Piška, lastnika in direktorja podjetja Vitli Krpan d.o.o. ter zadnja leta tudi stalnega člana naše lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Kot so med drugim zapisali predlagatelji je Franc Pišek v kraju poznan kot človek, ki je vedno pripravljen pomagati sočloveku, odlikuje ga izjemna skromnost ter pripadnost kraju.

Poleg tega ima njegov prispevek na področju gospodarstva trajen pomen za razvoj kraja. Je skromen z besedami in radodaren z dejanji. Predlagatelji so Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah, Nogometni klub Šmarje pri Jelšah, OOZ Šmarje pri Jelšah, PGD Šmarje pri Jelšah, OŠ Šmarje pri Jelšah in KS Šmarje pri Jelšah. Podrobne obrazložitve predlagateljev si lahko preberete tukaj.

Za plaketo Občine Šmarje pri Jelšah komisija predlaga Jakoba (Jaka) Rihtariča, nekdanji učitelj športne vzgoje na OŠ Šmarje pri Jelšah, organizator in izvajalec športnih programov TVD Partizan Šmarje pri Jelšah (kasneje ŠD Šmarje pri Jelšah). Predlagatelji so občinski svetnik Miran Koštomaj, OŠ Šmarje pri Jelšah in KS Šmarje pri Jelšah. Podrobne obrazložitve predlagateljev si lahko preberete tukaj.

Za priznanje Občine Šmarje pri Jelšah komisija predlaga Petro Čebokelj za večletno delovanje na športnem področju in Aleša Seidla, direktorja podjetja AS System d.o.o., ki letos obeležuje 30 let podjetniške poti. Seidl je tudi del aktualne lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Predlagatelji Petre Čebokelj so Nina Jančič s podporniki (120), predlagatelji Aleša Seidla pa so Martin Koprivc, KS Sladka gora, Nogometni klub Šmarje pri Jelšah in PGD Šmarje pri Jelšah. Podrobne obrazložitve predlagateljev si lahko preberete tukaj.

Za denarno nagrado Občine Šmarje pri Jelšah komisija predlaga Tenis klub Šmarje pri Jelšah, ki deluje že od leta 1994 in omogoča razvijanje teniške športno-rekreativne in tekmovalne dejavnosti za otroke, mladino in odrasle. Predlagatelja Miran Koštomaj in KS Šmarje pri Jelšah. Podrobne obrazložitve predlagateljev si lahko preberete tukaj.

Za posebno priznanje Občine Šmarje pri Jelšah komisija predlaga Franca Eisenkolerja, ki že dolgo časa aktivno sodeluje in pomaga pri preventivnih akcijah Sveta za preventivo in varnost v prometu. Predlagatelji Miran Koštomaj, OŠ Šmarje pri Jelšah in JZ Otroški vrtec Šmarje pri Jelšah. Podrobne obrazložitve predlagateljev si lahko preberete tukaj.