Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina dobitnik najvišjega priznanja v šolstvu za leto 2020


V Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani je bila v ponedeljek izvedena 22. podelitev priznanj Blaža Kumerdeja za leto 2020. Eden od šestih prejemnikov priznanja, ki ga Zavod Republike Slovenije za šolstvo podeljuje za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti, je tudi Šolski center Rogaška Slatina.

Priznanje je na podelitvi v imenu šole prejela ravnateljica, mag. Dubravka Berc Prah, ki je v zahvalnem nagovoru poudarila, da ga na šoli sprejemamo kot pomembno potrditev doslej prehojene poti in veliko vzpodbudo, da po tej poti stopamo tudi dalje.

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so podelili priznanja Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju, s katerimi se posebej izpostavi posameznike in kolektive za visoke strokovne dosežke pri vzgojno-izobraževalnem delu z mladimi, poudari njihovo pripadnost pedagoškemu delu, izkazovanju poslanstva, ustvarjalnosti in inovativnosti.

Eno izmed letošnjih priznanj je dobil tudi Šolski center Rogaška Slatina.

Za leto 2020 so priznanja Blaža Kumerdeja prejeli:
  • Osnovna šola Brežice, priznanje je prevzela ravnateljica mag. Marija Lubšina Novak,
  • Barbara Pernarčič, ravnateljica Osnovne šole Prežihovega Voranca Maribor,
  • Gimnazija Slovenj Gradec, priznanje je prevzel ravnatelj mag. Stane Berzelak,
  • Šolski center Rogaška Slatina, priznanje je prevzela ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah,
  • Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož, priznanje je prevzel ravnatelj mag. Marko Strle ter
  • Sonja Bregar Mazzini, učiteljica zgodovine ter domovinske in državljanske kulture in etike na Osnovni šoli Miška Kranjca v Ljubljani.

 

 

Zbrane je uvodoma nagovoril dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo, ki se je zahvalil vsem nagrajencem za njihov prispevek ter jim čestital, v nagovoru pa izpostavil, da se je šola skozi zgodovino konstituirala kot javna, od države vodena inštitucija, ki je prevzela eno ključnih vlog v družbi, »ki se posredno ali neposredno dotika slehernega prebivalca celotne države«.

Zbrane je nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, ki je čestitala nagrajenkam in nagrajencem. Poudarila je, da je razsvetljenska misel tistega časa »odprla potrebo po tem, da postavimo znanje v ospredje posameznika, njegovega razvoja in s tem razvoja družbe kot celote«. »Znanje je temelj zdravega človeka, zdrave družbe, zdrave države, zdravega globalnega okolja in tako kot v preteklosti, je tudi zdaj naše poslanstvo, da se kljub zahtevnim razmeram izobraževanje odvija dalje, ker je to edini ključ do napredka«.