Sokov memorial veteranom iz Lesičnega       

1. 6. 2021 15:22

Športno društvo Kozje že več kot dve desetletji organizira Sokov memorial v košarki za veteranske ekipe. Po letu dni premora so ga letos spet pripravili, kakšen mesec kasneje kot običajno.

Tokrat so pri organizaciji turnirja združili moči s Športno zvezo Kozje in na turnir povabili veteranske ekipe, ki sodelujejo v veteranski košarkarski ligi, ki jo zveza organizira. V sezoni 2019/20 so sodelovale štiri ekipe, letos pa tekmovanja zaradi epidemije seveda ni bilo.

Člani domačega društva so pred začetkom turnirja prižgali sveče na grobu športnega zanesenjaka Antona Soka, po katerem se memorial imenuje ter na grobovih dveh nekdanjih soigralcev.

Letošnji turnir je bil nekaj posebnega tudi zaradi tega, ker je to bilo prvo košarkarsko tekmovanje v novi dvorani Večnamenskega centra Kozje, prvič je bil v uporabi tudi elektronski semafor. Izmed povabljenih štirih ekip so se turnirja udeležile tri, poleg domače ekipe še ekipi Dren Lesično in Ceštromar. Slednji dve sta se pomerili prvi tekmi turnirja. Ekipa iz Lesičnega je že v prvem polčasu naredila dvomestno prednost, ki jo je nato mirno vzdrževala do konca tekme.

Podoben potek je imela tudi druga tekma na kateri sta se pomerili ekipi Ceštromar in ŠD Kozje. Domačini so odločno začeli, naredili razliko in zanesljivo zmagali. Bolj izenačena je bila tretja tekma med ekipama ŠD Kozje in Dren Lesično. Večino prvega polčasa so bili domačini v manjši prednosti, ob koncu pa so vodstvo prevzeli košarkarji iz Lesičnega. Do sredine drugega polčasa so Kozjani nato še nekako držali korak s povprečno precej mlajšimi nasprotniki, nato pa so zaradi poškodb in osebnih napak ostali še brez menjav in popustili. Ekipa Dren Lesično je tako zabeležila še drugo zanesljivo zmago in osvojila prvo mesto na turnirju. Na drugem mestu je turnir zaključila domača ekipa, tretja pa je bila ekipa Ceštromar.  (R.G.)

REZULTATI:

Dren Lesično : Ceštromar             50 : 34

Ceštromar : ŠD Kozje                     31 : 52

ŠD Kozje : Dren Lesično                42 : 60

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X