Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski policisti so imeli sinoči v delu dva pijana voznika


Policisti policijske postaje Šentjur so včeraj zvečer v roku dveh obravnavali dva pijana voznika, eden izmed njiju je povzročil tudi prometno nesrečo.

Nekaj po 21.30 uri so policisti v Gorici pri Slivnici imeli v postopku 64-letnega voznika osebnega vozila, kateremu preizkus z alkotestom je pokazal 0,97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti izdali obdolžilni predlog, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prav tako so nekaj po 23.30 uri v kraju Goričica obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 22-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski steber. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so izdali obdolžilni predlog, prav tako pa bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. V vozilu je pijani voznik imel tudi sopotnico, ki pa na srečo ni bila telesno poškodovana.

Policisti ob tem vse voznike pozivajo, naj ne sedajo za volan, če so uživali alkoholne pijače ali če so pod vplivom kakršnihkoli psihoaktivnih snovi. Takšna ravnanja so izredno nevarna za voznike same, še posebej pa za ostale nič krive udeležence v cestnem prometu. Prav tako vse voznike pozivajo, naj vozijo strpno, previdno in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, vremenu in stanju vozišča.