Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Potrdili občinske nagrajence Bistrice ob Sotli


Na včerajšnji seji je občinski svet občine Bistrica ob Sotli potrdil letošnje občinske nagrajence. Na slavnostni seji konec junija se bodo  najzaslužnejšim občanom zahvalili s plaketo občine, dvema priznanjema in denarno nagrado.

Najvišjo podeljeno nagrado letos, plaketo občine bo prejela Špela Drašler, zborovodkinja Mešanega pevskega zbora Bistrica ob Sotli in predsednica Kulturnega društva v kraju. Priznanji bosta šli tajnici upokojenskega društva Katarini Debelak in knjižničarki Ireni Černelč, ki je v zadnjem času močno razširila knjižničarsko dejavnost v kraju in vanj pripeljala tudi program univerze za tretje življenjsko obdobje. Denarno nagrado pa letos prejme Športno društvo Bistrica ob Sotli. Slednje ima v kraju dolgoletno tradicijo, v soboto, 26. junija pa bo priredilo jubilejni 40. nočni turnir v Malem nogometu za pokal Marije Broz.

Kot je poročala predsednica Komisije za volitve, imenovanja in priznanja Breda

Plaketa občine Bistrica ob Sotli gre letos zborovodkinji, glasbenici in kulturnici Špeli Drašler

Kovačič, predloga za častnega občana niso dobili, tako tega naziva letos ne bodo podelili.

Slavnostna podelitev priznanj bo na svečani občinski seji, 25. junija. Po njej bodo v Bistrici ob Sotli namenu predali nov gasilski dom, v katerem pridobivajo tudi družabni prostor za okoli 250 obiskovalcev.

V dneh ob občinskih praznikih se bodo Bistričani in ostali obiskovalci sicer veselili na mnogih kulturnih, športnih in družabnih prireditvah. Med drugim bo Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli s koncertom obeležil 40 let delovanja, Društvo vinogradnikov in kletarjev Šempeter pa na Petrovem sejmu v nedeljo, 27. junija, gosti tudi Vinisov dan in s tem zaključek 4. meddruštvenega ocenjevanja vin Zveze vinogradnikov in vinarjev Slovenije.

Na zaključni prireditvi z razglasitvijo rezultatov ocenjenih vin pričakujejo vinogradnike iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel.