Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 7. 6. do 13. 6. 2021 (pijani voznik štirikolesnika bežal pred policisti, vlom v staro šolo v Podčetrtku,…)


SREDA 9.6.2021

Vožnja pod vplivom alkohola

Ob 23.02 uri je bil v kraju Bistrica ob Sotli odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku motornega kolesa, kateremu je alkotest pokazal 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola podan obdolžilni predlog na OS Celje s predlogom, da se vozniku izreče ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je voznik na motornem kolesu prevažal otroka brez zaščitne čelade.

SOBOTA 12.6.2021

Poškodovanje

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so opravili ogled kraja poškodovanja vrat kurilnice stare šole v Podčetrku. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 11. 6. 2021 od 21.30 ure do 12. 6. 2021 do 6.30  ure pristopil do lesenih vrat kurilnice stare šole jih s primernim orodjem na vzvod odprl in vstopil v notranjost, pri tem pa ni ničesar odtujil.

Prometna nesreča

V prometni nesreči, do katere je prišlo na lokalni cesti Lesično-Zagorje, sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov. Vzrok za nastanek prometne nesreče je bilo izsiljevanje prednosti. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola

V kraju Golobinjek je patrulja ustavljala voznika neregistriranega štirikolesnika, kateri na znake policistov ni ustavil ampak je nadaljeval z vožnjo in pri tem storil več cestno prometnih prekrškov. V nadaljevanju je bil voznik ustavljen v kraju Olimje, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je vozilo neregistrirano in nezavarovano. Prav tako  je vozniku alkotest pokazal 0.97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je zaradi vožnje pod vplivom alkohola bilo odrejeno pridržanje. Za vse storjene prekršek se bo zagovarjal na OS v Celju.

NEDELJA 13.6.2021

Požar

Ob 13.24 uri je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščana o požaru v kraju Platinovec. Na kraju je bil opravljen ogled kraja požara, pri tem je bilo ugotovljeno, da je na objektu nastala večja materialna škoda. V zvezi z zadevo bo po zbranih obvestilih obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

R.G./PP Šmarje