Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 21. 6. 2021 do 28. 6. 2021 (nemir povzročali z glasno glasbo; vozil brez izpita in registracije, zato je ostal še brez mopeda,…)


PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

21. 6. 2021, so izven naselja Sladka gora obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja voznika osebnega vozila, ki je trčil v nasproti vozeče vozilo. V prometni nesreči se ni nihče telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VOZIL BREZ IZPITA NEREGISTRIRANO MOTORNO KOLO

21. 6. 2021 v popoldanskem času so v kraju Korpule ustavili in kontrolirali voznika neregistriranega motornega kolesa, katerega je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja pa so na pristojno Sodišče podali obdolžilni predlog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

21. 6. 2021 v večernem času so na območju Dekmance obravnavali vlom v zapuščeno stanovanjsko hišo. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da storilec iz hiše ni ničesar odtujil, temveč je le povzročil materialno škodo. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

22. 6. 2021 v večernih urah so v kraju Bistrica ob Sotli ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo vozniško dovoljenje na kraju odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Zaradi storjenega prekrška se bo srečal s Sodnikom za prekrške.

DELOVNA NEZGODA

23. 6. 2021 dopoldan so bili obveščeni, da je v znanem podjetju na območju občine Šmarje pri Jelšah, prišlo do delovne nezgode. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik viličarja zapeljal drugemu sodelavcu preko noge. Oškodovanec je zaradi navedenega iskal zdravniško pomoč, kjer pa je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko telesno poškodbo. O nezgodi bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA

Preko vikenda so policisti PP Šmarje pri Jelšah bili obveščeni o več kršitvah z glasno glasbo. Po posredovanju policistov so občani ukaze policistov upoštevali ter glasbo utišali. Vsem kršiteljem je bilo izrečeno ustno opozorilo.

PADEL S KOLESOM Z MOTORJEM

28. 6. 2021 v jutranjih urah so opravili ogled kraja prometne nesreče do katere je prišlo v kraju Brecljevo. Do nesreče je prišlo ko je mladoletni voznik kolesa z motorjem z njim zapeljal na makadamsko bankino, kjer je izgubil oblast nad motorjem ter padel po vozišču. V nesreči se je lažje telesno poškodoval. Zoper mladoletnika bo na pristojno Sodišče podan obdolžilni predlog.