Nova slatinska adrenalinska atrakcija: Escape room Slat’na (foto, video)

23. 6. 2021 6:21

Za mlade po letih in mlade po srcu – Za družine, za sodelavce, za prijatelje – Za vse, ki ljubijo adrenalinsko reševanje ugank – Prva slatinska soba pobega je od 22. 6. 2021 odprta za javnost

Na Šolskem centru Rogaška Slatina že več let v okviru različnih projektov pri gimnazijcih sistematično razvijajo kompetenco podjetnosti. Tokrat so v sklopu projekta Podvig in v okviru pouka pri izbirnem predmetu podjetnost idejno zasnovali in nato tudi realizirali sobo pobega. Aktivnost bo popestrila prosti čas osnovnošolcem in dijakom kot tudi odraslim in družinam. Je tudi zanimiva in kakovostna dopolnitev turistične ponudbe kraja.

Ekipa ustvarjalcev pred vhodom
Idejo podali dijaki ŠC Rogaška Slatina

Osnovno idejo so pred dvema letoma podali letošnji maturantje, nadaljnje generacije gimnazijcev pa so jo razvijale in dopolnjevale. V lanskem šolskem letu je zasnova sobe in ugank nastajala na papirju oz. na računalniških diskih, ko pa so želeli pristopiti k realizaciji ideje, so se najprej soočili z veliko težavo – kje najti primeren prostor. Našli so ga v neposredni bližini šole in v letošnjem šolskem letu pristopili k uresničevanju vsega zamišljenega. Gimnazijke 2. letnika Brina, Erna, Maruša, Maša in Tajša so si pod vodstvom mentorjev Rebeke Majer Amon, Jožeta Vajdiča in vodje projekta mag. Sandre Cigula zamislile napeto detektivsko zgodbo. Idejo je podprla tudi ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah in skice ter načrti so pričeli pridobivati konkretne oblike.

Prve uradne obiskovalke so bile predstavnice slatinskega TIC-a, Sandra, Saša in Alja z ravnateljico

Gimnazijke ŠC Rogaška Slatina so pri snovanju sobe pobega izhajale iz lokalnih znamenitosti – mineralne vode in stekla. » /…/ Pozno v noč sem ravno zaključevala delo v Steklarni. Ugašala sem luči in zaslišala zvok razbitega stekla. Prižgal se je alarm in brez razmišljanja sem začela teči.« Tako se začne zgodba, ki vas bo posrkala vase. Vabljeni, da v 60 minutah odkrijete njen zaključek in s svojo ekipo pomagate ujeti tatu. Več informacij najdete na www.pobegni.si.

“To je prva soba pobega v Rogaški Slatini in prav to je razlog, da smo tako ponosne. Sobo nas je pripravilo oz. izdelalo 5 dijakinj 2. letnika gimnazije, s pomočjo naših mentoric Sandre Cigula in Rebeke Majer Amon, računalniški del je prevzel učitelj Jože Vajdič.  Projekt je trajal kar dolgo, saj nas je ta korona čas precej upočasnil. Uporabile smo ga za dodatno načrtovanje, pripravile smo tudi dodatne uganke in igre. Na koncu nam je le uspelo, upamo, po vseh pričakovanjih. Sedaj je soba pobega, od danes naprej, odprta in vanjo vabimo vse, ki si želijo nove izkušnje in radi rešujejo zanke in uganke,” je ob odprtju atrakcije povedala dijakinja 2. letnika gimnazije in soustvarjalke Escape room Slat`na Maruša Zalezina.

Fotoutrinki z uradnega odprtja:

R.Č. foto in video: ŠCRS

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X