Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najboljši slatinski učenci na sprejemu pri županu


Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branku Kidriču je ob zaključku šolskega leta v Aninem dvoru na radicionalnem sprejemu gostil najboljše slatinske učence. Udeležilo se ga je 25 učencev devetih razredov vseh treh slatinskih osnovnih šol.

Večina od njih je imela vsa leta šolanja povprečje šolskih ocen več kot 4,5, z izjemo dveh učencev s III. osnovne šole, ki pa sta bila uspešna na drugih področjih.

»Za nami je specifično leto, ki se ga ne da načrtovati, predvidevati, še manj pa želeti.« S temi besedami je župan uvodoma nagovoril učence in nadaljeval, da so leto namreč zaznamovali številni izzivi, povezani s koronavirusom, ki so učence za več mesecev prikrajšali za pouk v šolah in jih prikovali pred računalniške ekrane. Pa vendar osebni stik še vedno največ šteje, zato je izrazil veselje, da so se učenci lahko vrnili v šolske klopi in nenazadnje udeležili tudi letošnjega sprejema. »Ljudje se skozi leta oblikujemo in glede na značajske lastnosti udeležencev sprejema, kot so vzoren učenec, dober sošolec, pripravljen pomagati, spoštljiv in deloven, so dobra izhodišča, da odrastejo v odgovorne odrasle. Pri tem pa pomembno vlogo igrajo različni deležniki: starši, ki nudijo spodbudno in zdravo okolje doma, ter ravnateljice in učitelji, ki jim posredujejo znanje in jih usmerjajo, zato posebna zahvala velja tudi njim. Z zagotavljanjem pogojev za dobro delo v šolah pa svoj delež prispeva lokalna skupnost.«

Na koncu je župan učencem ob uspešnem zaključku osnovnošolskega izobraževanja iskreno čestital, jim izročil spominska darila ter zaželel prijetne zaslužene počitnice.

Sprejema so se udeležili:

I. OŠ Rogaška Slatina: Brina Boroš Prevolšek, Lana Cvek, Tin Cvek, Nik Kamenšek, Stella Koražija, Staša Debelak Vreš, Stella Majerić, Živa Stojnšek, Tara Škrablin in Maks Zupanec.

II. OŠ Rogaška Slatina: Blaž Belič, Jaša Kunštek, Matija Bombač Drofenik, Tamara Boršič, Gal Jagodič, Martina Gajšek, Nel Murko, Neža Pobežin, Ažbe Lipnik Tirgušek, Tara Zarja Prah, Ema Medved, Luka Mešiček in Vito Tišma.

III. OŠ Rogaška Slatina: Donart Gashi in Jona Žumer.