Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najuspešnejše podčetrtške učence sprejel župan


Odličnjaki skupaj z županom, razrednikoma in ravnateljico.

Na Občini Podčetrtek so včeraj na sprejemu pri županu gostili najuspešnejše devetošolce OŠ Podčetrtek. Ponosno so se tradicionalnega sprejema pri županu Občine Podčetrtek udeležili najuspešnejši učenci obeh devetih razredov OŠ Podčetrtek, kar 11 jih je bilo letos. Sprejema pri županu Petru Misji se je udeležilo 10 odličnjakov in prav vsi so v dar prejeli digitalne kalkulatorje in zlate petice ter sladko presenečenje.

Župan je devetošolcem zaželel vse dobro na nadaljnji poti

Konec meseca junija nestrpno pričakujejo vsi osnovnošolci, še posebej prelomen pa je ta čas za devetošolce, ki končujejo osnovno šolo. V vseh letih šolanja so pridno nabirali znanje in modrosti ter nekateri dosegali zavidljive rezultate na različnih področjih. Župan Občine Podčetrtek Peter Misja je tudi letos na sprejem povabil vse tiste devetošolce, ki so bili vsa leta osnovne šole nadpovprečno uspešni in so vse razrede končali z odličnim učnim uspehom. Letos je bilo takih kar 11 iz obeh razredov, kar dokazuje, da podčetrtško šolo zapušča izjemna generacija, ki bo zagotovo tudi v prihodnje opozarjala nase. Župan jim je čestital za vse, kar so dosegli, v želji, da bodo tudi v prihodnje tako uspešni, ko se bodo prav gotovo radi vračali nazaj domov v svojo občino Podčetrtek. Občina pa se bo še naprej trudila, da jim bo zagotovila vse pogoje, da se bodo po končanem šolanju lahko zaposlili v domačih krajih in si tukaj ustvarili družine. Devetošolci odličnjaki so županu z veseljem predstavili tudi svojo izbiro nadaljnjega koraka v življenju. Večina se jih odpravlja na gimnazijo, o tem, kam jih bo pot zanesla pozneje, pa bodo imeli še čas razmišljati naslednja štiri leta. Srečanja devetošolcev z županom so se udeležili tudi ravnateljica OŠ Podčetrtek Sonja Švajger in oba razrednika obeh devetih razredov, Mihaela Juričan, ki je bila razredničarka 9. a, ter Marjan Petauer, ki je bil razrednik 9. b OŠ Podčetrtek.

V nadaljevanju druženja na občini Podčetrtek je župan devetošolce odličnjake obdaril z zlatimi peticami, ki jim bodo trajen spomin na domačo šolo in občino, prejeli pa so tudi napredne digitalne kalkulatorje, ki jim bodo še kako prav prišli na srednješolski poti. Seveda tudi tokrat ni manjkalo sladko presenečenje, po sproščenem klepetu pa so devetošolci izkoristili še priložnost za spominsko fotografiranje z županom, razrednikoma in ravnateljico. (J. Š.)

Sprejema pri županu Petru Misji se je udeležilo 11 učencev, sicer pa je v lanskem šolskem letu, pa tudi skozi vseh devet let osnovnega šolanja, najvidnejše dosežke dosegalo 14 učencev. To so: 9.a. – Neja Amon, Nina Bovha, Miha Flajnik, Ana Čebular, Maruša Jug, Taja Trunk; 9. b. – Eva Humski, Ema Osojnik, Tim Kovačič, Larisa Škrabl, Nika Guzej, Benja Škorjanc, Lara Šalamon, Nejc Meze.

Župan Peter Misja je sprejel devetošolce OŠ Podčetrtek, ki so tekom osnovne šole vseh devet let nizali le odlične učne uspehe.