Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mi2 v Šmarju pri Jelšah ob občinskem prazniku in 150 let trških pravic (foto, video)


V petek se je v Šmarju pri Jelšah odvilo osrednje dogajanje ob občinskem prazniku, ki mu letos pridajajo tudi praznovanje 150-obletnice privzdiga Šmarja pri Jelšah v trg in 30-letnico samostojne države.

Večerni del dogajanja so namenili druženju, najprej v »kuhinji pod Jelšami«, nato koncertu legendarnih obsoteljskih glasbenikov MI2.

Že kuhinja na prostem, »pod Jelšami«, je na ploščad pred kulturni dom privabila mnoge Šmarčane in obiskovalce iz drugih krajev. V njej so se predstavljali malodane vsi tisti Šmarčani, ki imajo »opravka« s hrano in pijačo. Poleg gostincev, nekaj kmetij in mesnice, je bilo na stojnicah tudi več šmarskih društev.

Omamno dišave so se valile zlasti iz stojnic, kjer so hrano pripravljali sproti, premamile pa so mnoge obiskovalce, tako so se vrste za nakup »čolnička« hrane samo še daljšale in na trenutek se je zdelo, da gostinci ne dohajajo pogostiti vseh dobrot željnih obiskovalcev.

Med čakanjem na koncert so obiskovalci lahko posedeli v kotičkih, izdelanih iz slamnatih bal, otroci pa se družili tudi v igralnem kotičku. Pozdravov, klepeta in nazdravljanj pač ni manjkalo in prav te geste so bile najboljši pokazatelj, kako so Šmarčani v času epidemije pogrešali javno druženje.

Ob osmi uri je napočil čas za vrhunec večera. »Končno smo lahko na odrih. Veseli smo, da lahko spet zaigramo v domačih krajih,« je v pozdravu množici, ki je zagotovo morala preseči številko tisoč, dejal frontman skupine Tone Kregar. In se je začelo. Končno glasba v živo, z odra in na prostoru, ki ga obkroža množica obiskovalcev. Mi2 so navduševali z legendarnimi pesmimi Sveta Margareta, Adam in Eva, Odvisen od vremena, Šlager … Slišati pa je bilo tudi nekaj pesmi z novega, že osmega njihovega studijskega albuma Črno na belem, ki so ga oboževalci pričakali aprila letos. Življenje se v naše kraje počasi vrača. Upa(j)mo lahko samo, da bo tako zdržalo še dolgo.

Nekaj insertov z večernega koncerta si lahko ogledate v spodnjem videu.

In še fotogalerija:

/

E.Š.