Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljubezenski ples dveh not v poročnem paviljonu Ipavčeve hiše (foto)


Vrt Ipavčeve hiše po novem krasita plešoči noti akademske kiparke Katje Majer, ki je skulpturo, ki stoji v poročnem paviljonu, poimenovala ‘Ljubezenski ples dveh not’.

Skulptura ‘Ljubezenski ples dveh not’ krasi poročni paviljon v kompleksu Ipavčeve hiše v Šentjurju. Ponazarja mladoporočenca, je poklon glasbi in hkrati uporaben predmet – miza oz. pult za matičarja.

“Skulptura je organska, se mehko zlije s prostorom protokolarnega objekta in ravno prav abstraktna, da zahteva premišljen pogled pri prepoznavanju njene sporočilnosti. Lahko jo dojemamo kot čisti estetski objekt in se predamo užitku ob opazovanju njene forme. Bolj poglobljeno oko pa bo v kompoziciji zlahka prepoznalo, kako se desna nota (iz frontalnega pogleda), ki predstavlja ženina, sklanja k levi noti, nevesti, jo poljublja in kako iz repkov not nastane zaokrožena celota, objem, novo, skupno življenje.

Skulptura se oblikovno, kompozicijsko in barvno poveže s širšim prostorom, v njem zadiha, pri čemer skupaj ustvarita harmonično celoto,” opisuje avtorica skulpture, akademska kiparka Katja Majer.

Prostor protokolarnega objekta pri Ipavčevi hiši v Šentjurju je oblikovala krajinska arhitektka Nina Čebela.

L.Č., foto: Studio Čebela