Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

FK Dobovec korak pred osvojitvijo naslova državnega prvaka


FK Dobovec se za naslov prvaka v futsalu bori v finalni seriji proti FC Litiji. Prvo tekmo finala so dobili (6:1), drugo pa tesno izgubili (9:8). Tretja tekma je ponovno pripadla igralcem Dobovca.

1.SFL, finale, 3. tekma, 1.6.
Dobovec – Litija 5:2 (4:1) (2:1 v zmagah)
1:0 Čujec (8.), 1:1 Arnon (9.), 2:1 Novak (12.), 3:1 Turk (18.), 4:1 Čujec (19.), 5:1 Perić (29.), 5:2 Lennon (40.)

Koncept igre se v ekipi trenerja Kujtima Morine ni menjal, žogo so držali v posesti in si ustvarjali priložnosti. Povedli so v 8. minuti, ko se je pred golom žoge dotaknil Čujec. Gostje so hitro odgovorili. Že v naslednji minuti je priložnost izkoristil Arnon in rezlutat je bil 1:1. Obramba Dobovca se je po napaki zbrala in zaklenila svoja vrata za prvi polčas. Med 12. in 19. minuto je Dobovec izkoristil tri napake nasprotnika in si priigral, izkazalo se je, da neulovljivo, prednost 4:1. Litiji se je poznala odsotnost Gašperja Vrhovca in Mateja Fiderška. V nadaljevanju se razmerje moči na terenu ni menjalo. Obe ekipi sta dosegli še po en gol za končni 5:2.

Serija se seli v Litijo, v domačo ekipo se je vrača Gašper Vrhovec, sezono je zaradi poškodbe že sklenil Fideršek. Dodatna skrb za Litijane pa je dejstvo, da bo moral John Lennon v petek na tribuno zaradi rumenih kartonov. Dobovec ima tako odlično priložnost da pride do 4. naslova državnega prvaka.

finale, 4. tekma, 4.6.
Litija – Dobovec (20.00)

finale, morebitna, 5. tekma, 8.6.
Dobovec – Litija

Foto: FB Futsal klub Dobovec