Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ekipno državno prvenstvo v karateju Ljutomer 2021


V nedeljo 6.6. 2021, je v Ljutomeru potekalo ekipno državno prvenstvo, kjer je nastopilo 35 klubov, med njimi tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje s tremi ekipami in enim posojenim tekmovalcem, Karate klub SEKI s 3 predstavniki in enim izposojenim tekmovalcem, ter  Karate klub Bushido s 6 predstavniki.

Karate Klub Kozjansko in Obsotelje

FILIP LOTRIČ, TILEN PRAH, LEON SODIN IN ŽAN LUKA LESNIKA EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI V KARATEJU.

Veseli in upravičeno ponosni smo, da smo se lahko predstavili s kar tremi ekipami. Prvi so nastopili Filip Lotrič, Leon Sodin in Tilen Prah v kategoriji kate dečki. Po odlični uvodni predstavitvi jim je v finalu nekoliko zmanjkalo in so tako dosegli odlično drugo mesto.  Nadaljevale so Lili Križnik, Ana in Lea Bele v kategoriji borbe deklice. Deklicam je zmanjkalo nekaj športne sreče in so tako tekmo končale na tretjem mestu. Svoj odličen nastop so želeli ponoviti dečki, ki so se ta dan predstavili že v katah –Tilen, Leon in Filip, tokrat tudi v kategoriji borbe dečki. Kljub temu, da je bila sestavljena ekipa iz individualnih katašev in borbašev, so se odlično pripravili in zmotivirali tudi za oba nastopa. Premagali so vse ekipe in tekmo končali prav na vrhu, na prvem mestu ter si s tem pridobili naslov državnih prvakov.

Da je bil dan popoln, pa je za piko na i poskrbel še eden od naših starejših borbašev Žan Luka Lesnika. Nastopil je kot posojeni tekmovalec z ekipo Karate kluba Žalec, v kategoriji borbe mladinci. Veseli smo, da je s svojim nastopom sebi in ekipi pomagal do naziva državnih prvakov.

Veseli smo, da so nastopajoči in večina ostalih klubskih športnikov uspešno premagali to neprijetno obdobje, ga izkoristili morda celo kot čas za počitek in nabiranje novih moči, kar se jim bo v prihodnjih sezonah zagotovo obrestovalo. Mi verjamemo vanje in smo pripravljeni na boj v jesenskem delu tekmovanj. Iskrene čestitke vsem nastopajočim na današnji tekmi.

 

Karate klub Bushido

KARATE KLUB BUSHIDO IMA TRI EKIPNE DRŽAVNE PRVAKE SLOVENIJE in DVA POTRJENA REPREZENTANTA ZA NASTOP NA MLADINSKEM EVROPSKEM PRVENSTVU NA FINSKEM

Mia Mastnak, Vinko Juraja, Tilen Štern, Aleks Tramšek, Timotej Jordan in Jakob Žumer so bili naši predstavniki na tekmovanju v Ljutomeru.  Mia, Vinko ter Tilen so letošnji ekipni državni zmagovalci!

V kategoriji borbe malčice je za naš klub tekmovala Mia s prijateljico iz Karate kluba Koper, Jagodo Vatovec, Vinko je v sestavi Karate kluba Seki Sv. Jernej dosegel naziv prvaka v katah dečki, ter Tilen s Karate klubom Lev v kategoriji borbe malčki. Jakob Žumer (ekipno borbe kadeti) in Timotej Jordan (ekipno borbe mladinci) sta tekmovala s prijateljskim klubom Karate klubom Radvanje in oba dosegla 3. mesto. Čeprav so nas teden poprej pestile poškodbe, se tekmovanja nista udeležili Alja Tramšek in Špela Sekirnik v kategoriji borbe deklice. Na tatami ni stopil naš Aleks, zaradi odpovedi njegove ekipe.
S sklepom IO KZS sta na seznam nastopajočih na MEP 2021 uvrščena Timotej Jordan in Jakob Žumer. Ponosno bosta zastopala Slovenijo v deželi tisočerih jezer. V mestu Tampere na Finskem bo med 20. 8. – 22. 8. 2021 potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo v karateju, na katerem lahko nastopi samo eden najboljši slovenski reprezentant v kategoriji.
Timotej se bo boril v kategoriji mladinci -76 kg, Jakob v absolutni kategoriji kadetov +70 kg. Fanta srečno, Karate klub Bushido je z vama!

Karate klub SEKI

TAJDA IN TADEJ EKIPNA DRŽAVNA PRVAKA V KARATEJU!

Tekmovalo se je v  katah in borbah.  V kategorijah kata deklice oz. dečki sta EKIPNA DRŽAVNA PRVAKA postala tudi sestra TAJDA (11 let)  in bratec TADEJ MAVSAR (8 let),  učenca OŠ Šmarje pri Jelšah.

Pri ekipi dečkov je sodeloval izposojeni tekmovalec Vinko Juraja, ki obiskuje OŠ Podčetrtek, pri ekipi deklic pa Ana Verčko iz KK Lovrenc na Pohorju.

Tajda in Tadej tekmujeta za »Karate klub SEKI«, ki izvaja treninge v Slovenskih Konjicah in v Velenju. »Karate klub SEKI« je na razvrstitvi tega tekmovanja zasedel prvo mesto po številu in žlahtnosti medalj! Sedaj pa se vsi tekmovalci vneto pripravljajo za 2. pokalno tekmo, ki bo 12.6.2021 v Šenčurju!