Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Destinacija Podčetrtek z novo turistično kampanjo


Destinacija Podčetrtek je na slovenski trg postavila celostno oglaševalsko kampanjo pod sloganom – Daleč stran. Kjer smo vsi doma. V nove turistične pakete, kjer so prednost dali doživetjem, so povezali več kot 35 ponudnikov iz občin Bistrice ob Sotli, Kozjega in Podčetrtka.

Včeraj so direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja, župan Podčetrtka Peter Misja, direktor marketinga in prodaje Term Olimia Vasja Čretnik, vodja kampanje Tadeja Kosovel in vodja digitalnega marketinga na Slovenski turistični organizaciji Ana Savšek na novinarski konferenci v Olimju predstavili novo digitalno kampanjo Turizma Podčetrtek pod sloganom »Daleč stran. Kjer smo vsi doma.«, ki je nastala ob podpori Slovenske turistične organizacije v sklopu projektov za promocijo turistične ponudbe, ta je v 90-odstotkih tudi financirala 34.000 evrov vreden projekt. Kampanjo so v Podčetrtku oblikovali v sodelovanju z mladimi poznavalci digitalne tehnike, fotografi, scenaristi in poznavalci digitalnega marketinga iz lokalnega okolja. Posneli so 6 promocijskih filmov ter pridobili fotografije, ki jih bodo lahko koristili za nadaljnje promocije.

»Pri snovanju kampanje smo si letos upali biti drugačni. Tako na ravni tesnega sodelovanja s ponudniki, ki sokreirajo vsebino, kot s pripravo vizualnega materiala, ki izrazito odstopa od povprečja. Počaščeni smo, da je Podčetrtek izjemen primer dobre prakse v Sloveniji,« pravijo v turizmu Podčetrtek. Direktor Boštjan Misja še dodaja, da je cilj kampanje bil, da povežejo turistične ponudnike v lokalnem okolju, pripravijo spletno ponudbo paketov in jih seveda prodajo. Pri tem izpostavlja, da so prednost pri oblikovanju ponudbe v  okviru kampanje dali doživetjem, kot primer je navedel, da je za gosta lahko doživetje, če mu na stolp na Rudnici pripeljejo piknik košarico enega izmed gostincev na tem območju.

Kampanjo so podprli tudi v Termah Olimia, turističnem ponudniku z največ nočitvami in tudi sicer enemu izmed glavnih podpornikov turizma na destinaciji. Vasja Čretnik je povedal, da se je po lanskem zastoju turizma popolnoma spremenila struktura gostov, saj so po obdobju zadnjih dvajsetih let, ko je delež tujcev ves čas rasel, lani med gosti v 90 do 95-odstotnem deležu imeli domačine.

»Zaradi omejitev prehajanja mej in ukrepov, ki jih izvajajo tudi druge države, je bila logična poteza, da smo se najprej obrnili k domačemu gostu. Cilj je, da s temi zgodbami pritegnemo tiste, ki nas še niso prepoznali kot zanimivo in vsestransko turistično destinacijo. Imamo pa tudi veliko število gostov, ki se k nam vračajo v okviru našega kluba in terme poznajo. Tudi tisti, ki se večkrat letno vračajo k nam, na naši destinaciji najdejo nekaj zanimivega, neko novo zgodbo, novo doživetje. In to je tisto v čemer vidimo prednost, da smo ves čas aktualni in da lahko gostje varno preživijo svoj prosti čas v krogu družine in prijateljev in da se ves čas nekaj dogaja

Podpora turizmu tudi občinske naložbe 

Destinacija Podčetrtek je ena izmed 35 vodilnih slovenskih turističnih destinacij. Lani so v Podčetrtku beležili okoli 300.000 nočitev, kar je kljub zastoju turizma velika številka. Ena izmed prioritet občine so seveda naložbe v turistično infrastrukturo. Župan Peter Misja je izpostavil, da si občina kmalu obeta dva nova turistična produkta. Že avgusta bodo na Virštanju namenu predali obnovljen objekt Banovine, kjer bo pričel delovati Center za promocijo vin, kulture in turizma.

Drugi produkt bo grajski objekt, katerega obnovo bodo pričeli že v teh dneh. V prvem segmentu bodo sanirali grajsko dvorišče, uredili odvodnjavanje, sanirali ostrešje gradu s kupolo ter obnovili razgledno teraso, na kateri bo prihodnje leto že mogoče spiti kavo, obljubljajo. V načrtu je tudi ureditev kašče, ki naj bi stekla v javno-zasebnem partnerstvu.

Občina se je letos podala tudi izgradnjo kolesarskih poti na relaciji Golobinjek-Lastnič in Prelasko-Buče, urejajo turistično pot na stolp na Rudnici, tečejo pa tudi pogovori o nadaljnjem urejanju Vonarskega jezera.

O kampanji Daleč stran – kjer smo vsi doma

Ustvarjalci kampanje so želeli pokazati, kakšno razsežno ponudbo lahko uživate v Podčetrtku, kraju odmaknjeme od večjih središč, a po svoji ponudbi prav tako bogatem kot večja središča. V ospredje so postavili humor. Za osrednje akterje kampanje so izbrali in identificirali naključnih sedem tipičnih slovenskih person. Kot pravijo v Podčetrtku, ni nič nenavadno, da na vrhu Rudnice srečaš Gorenjca, ki ne more verjeti, da je razgled od tam skoraj tako lep kot tisti na domače Alpe.

Dolenjec kozarec cvička hitro zamenja za vrhunsko lokalno vino iz šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša, medtem ko se Primorec po okusnem gurmanskem kosilu ležerno namaka v termalni vodi, ki pomirja tako kot domače morje. Štajercu se slikoviti griči Obsotelja in Kozjanskega zdijo čudovit nadomestek domačega Pohorja, Haloz ali Slovenskih goric. Prekmurska družina pa hitro ugotovi, da se tudi tukaj kvalitetno in dobro živi. In skoraj čisto vsak od vas bo zagotovo naletel na Kozjanca –prijaznega, dobrosrčnega, zgovornega in vedno pripravljenega priskočiti na pomoč, ki s svojo pozitivo in humorjem reši tudi kakšno stresno situacijo.


Vabljeni k ogledu dveh promocijskih filmov, ki prikazujeta kako je, ko Podčetrtek obiščeta Dolenjc in Štajerc:

E. Š.