Ob trasi navezovalne ceste Dramlje – Šentjur bodo potekala obsežna terenska dela

11. 5. 2021 17:00

Občina Šentjur svoje občanke in občane obvešča, da bodo v okviru priprave dokumentacije za izgradnjo nove navezovalne ceste Dramlje na območju načrtovane trase v naslednjih mesecih projektanti na terenu izvajali več potrebnih ogledov in raziskav.

Ministrstvo za infrastrukturo je z izvajalcem družbo GPI d.o.o. iz Novega mesta sklenilo pogodbo o izdelavi projektne dokumentacije za novogradnjo navezovalne ceste Dramlje – Šentjur. Gre za zelo pomemben korak pri izgradnji nove šentjurske obvoznice, s katerim bo dolgoročno rešen problem preobremenjenosti glavne ceste na trasi od avtocestnega priključka skozi mesto Šentjur in naprej.

S podpisom pogodbe se je tako pričelo projektiranje nove državne ceste na koridorju med AC priključkom Dramlje in cesto G2-107 Šentjur – Mestinje, projektantska dela pa med drugim zahtevajo tudi veliko dela na terenu. V prihodnjih mesecih bodo tako na trasi načrtovane ceste prisotni različni predstavniki projektanta in izbranih podizvajalcev zaradi izvajanja geoloških raziskav, geodetskih posnetkov, okoljevarstvenih ukrepov in vseh drugih aktivnosti, brez katerih uspešen zaključek projektiranja ne bo možen.

Glede na izrazito zahtevno in obsežno naravo del predvidevajo daljšo prisotnost projektantov na terenu, zato Občina Šentjur občane in lastnike zemljišč na načrtovani trasi prosi za potrpežljivost in razumevanje v času izvajanja del.

Občina Šentjur

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,684 seconds.