Najboljši zlati okusi spominov ob 230-letnici šolstva v Podčetrtku

8. 5. 2021 9:28

Na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga je že 35. leto zapored organizirala Turistična zveza Slovenije, je ekipa OŠ Podčetrtek s projektno nalogo in spletno predstavitvijo zbrala največ točk v državi ter si prislužila zlato priznanje.

Pod vodstvom mentoric, Mihaele Juričan in Simone Gobec Drofenik, so mlade raziskovalne mojstrice Neja Amon, Nina Bovha, Eva Humski, Maruša Jug, Ema Osojnik, Lara Šalamon in Taja Trunk pripravile projektno nalogo Okusi spominov, v katero so vpletle obeležitev 230-letnice šolstva v Podčetrtku, spomine preteklih generacij in podrobneje predstavile zgodbo, ki jo nosi spominek Okusi spominov. Glavna sestavina kulinarično obarvane naloge in predstavitve so bile drobtine, ki simbolizirajo spomine in znanje ter predstavljajo spominek z uporabno vrednostjo.

Na spletnih tržnicah, ki so potekale v tednu pred prvomajskimi počitnicami, so naše devetošolke z izvirno in suvereno predstavitvijo pometle s konkurenco ter tako vsebinsko in vizualno dodelani nalogi dodale še dodaten zlati lesk.

M.J., foto: Borut Pihlar, Simona Gobec Drofenik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,659 seconds.