Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na avtocesti pri Dramljah umrl češki voznik


Nekaj pred 15. uro so bili celjski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini  avtocestnega izvoza Dramlje, v smeri proti Mariboru. V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila.

Do nesreče  je  prišlo,  ker  je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik  madžarskega  tovornega  vozila  s priklopnikom,  ki  je  vozil  pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj.

56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Avtocesta  v  smeri  proti  Mariboru  je  bila za ves promet dve uri in pol zaprta. Trenutno promet poteka po prehitevalnem pasu, a zastoji so na cesti še vedno, kolona se je sicer iz 12 zmanjšala na 6 km. Kot poročajo vozniki na FB strani Promet za Štajersko, so zastoji tudi na regionalni cesti: “Zaradi zaprte AC nastaja kolona, dolga 5 km od Šmarjete proti Vojniku.”

Prometno-informacijski center za osebna vozila sicer še vedno priporoča izvoz Celje – center in vožnjo po regionalni cesti skozi Vojnik do Slovenskih Konjic. Zastoju se je možno izogniti tudi po cesti Celje–Proseniško–Dole–priključek Dramlje ali Celje–Štore–Šentjur–priključek Dramlje. Krajši zastoj sicer nastaja tudi na vzporedni regionalni cesti Medlog–Celje.

Žal  se  je  danes  znova  pokazalo,  da   se nekateri vozniki ob prometnih nesrečah  na  avtocesti  še  vedno  ne  razvrstijo  tako, da bi vzpostavili reševalni  pas, ki je dovolj širok za prihod intervencijskih vozil na kraj.

Vsi  moramo  vedno  upoštevati,  da s pravilno razvrstitvijo vozil, ki niso udeležena  v  prometni  nesreči  na avtocesti, omogočimo reševalnim vozilom hitrejši  dostop  do  ponesrečencev  in  s  tem  povečamo možnost njihovega preživetja. Kako se razvrščati v zastoju: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/pravilno-razvrscanje-ob-zastoju-na-avtocesti-resuje-zivljenja

Posle Celja prema Mariboru..nažalost sa smrtnim ishodom…kolona je velika,obilazite!

Objavil/a Autobusi i Kamioni dne Torek, 11. maj 2021

Prometno-informacijski center za državne ceste