Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


Teden dni po osmem, je bil v sredo, 5. maja 2021, na portalu chess.com na sporedu že deveti, predzadnji turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Udeležilo se ga je udeležilo 11 šahistov, ki so odigrali  pet krogov v tempu pospešenega šaha.

Do četrte letošnje zmage prišla Anja Beber iz ŠK Postojna, ki je zbrala štiri in pol točke. Pol točke manj je zbral drugouvrščeni Bor Gradišek iz kluba Celjski ŠK, tretji pa je bil tokrat Mojmir Cilenšek iz Petrovč s tremi točkami.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili enaki kot že nekajkrat v tej seriji, Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Anja Beber v kategoriji do 12 let in  Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško v kategoriji do 9 let.

Turnir pred koncem je že jasno, da si bodo prva tri mesta v skupnem seštevku razdelili Mojmir Cilenšek, Anja Beber in Bor Gradišek. Vodilni še naprej ostaja Mojmir, ki pa se mu je Anja približala le na devet točk zaostanka, medtem ko Bor zaostaja za vodilnim za 43 točk. Vsi ostali zaostajajo za tretjim mestom že več kot 100 točk, kolikor dobi zmagovalec turnirja. Zadnji, deseti turnir bo na sporedu v sredo 19. maja. (R.G.)