Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zadnji, 10. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 19. maja 2021, je na portalu chess.com potekal še zadnji, deseti turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Udeležilo se ga je udeležilo 13 šahistov, ki so odigrali  šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Zmagovalec zadnjega turnirja je postal Bor Gradišek iz kluba Celjski ŠK, ki je zbral 5,5 točke. Bor je v tokratni seriji zmagal na prvem in zadnjem turnirju. Na drugo mesto se je uvrstil  Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško s petimi točkami, kar je njegov najboljši dosežek na turnirjih serije Kozjansko. Tretje mesto je osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s štirimi točkami.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili enaki kot največkrat v tej seriji, Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Anja Beber iz ŠK Postojna v kategoriji do 12 let in  Anže Daničič v kategoriji do 9 let.

 

V skupnem seštevku, v katerega je štelo sedem najboljših rezultatov iz desetih turnirjev, je prišlo do spremembe na samem vrhu. Zmagovalka je postala Anja Beber, ki je tokrat osvojila četrto mesto, kar ji je bilo dovolj, da je za pičle štiri točke prehitela Mojmirja Cilenška. V skupni seštevek so ji štele štiri zmage, eno drugo in dve četrti mesti, Mojmirju pa dve zmagi, tri druga in dve tretji mesti. Še devet točk več je na tretjem mestu zaostal Bor Gradišek, ki so mu v seštevek šteli dve zmagi, dve drugi in tri tretja mesta. Vsi ostali so za prvimi tremi tekmovalci zaostali več kot sto točk.

V kadetskih kategorijah je v kategoriji do 15 let zmagal Bor Gradišek, drugi je bil Svit Gorjup iz ŠD Slovenske Konjice in tretji Jaka Štorman iz ŠK Braslovče. V kategoriji do 12 let so na vrhu dekleta, saj zmagovalki Anji Beber sledita še Inti Maček iz ŠK Komenda in Taja Levstik iz ŠD Kočevje. Inti in Taja sta bili visoko tudi v skupnem seštevku, saj sta osvojili četrto in peto mesto, na šestem mestu pa je serijo končal Anže Daničič, najboljši v kategoriji do 9 let. (R.G.)