Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začenja se gradnja ceste skozi načrtovano sosesko Dobrava proti OŠ Šmarje pri Jelšah


V osrčju Šmarja se je pričela gradnja povezovalne ceste med Dvorom in OŠ Šmarje pri Jelšah. Cesta se bo začela pri Kolodvorski ulici, Grajskemu Logu ter Dvoru, končala pa na Vegovi ulici pri osnovni šoli. Potekala bo skozi načrtovano stanovanjsko sosesko Dobrava.

Župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš nam je pojasnil, da je rok za zaključek gradnje ceste 4 mesece, kar pomeni da bo cesta končana v začetku avgusta.

Z izgradnjo ceste bo načrtovana soseska Dobrava pridobila vso komunalno opremo. To je meteorna kanalizacija, kanalizacija, vodovod ter elektrika. To pomeni, da bodo vsi ki bodo želeli graditi v soseski imeli vse glavne priključke že pripravljene. Vsem parcelam bo z vgrajeno optiko omogočen tudi širokopasovni internet.  Ob cesto bo med gradnjo postavljen pločnik ter javna razsvetljava.

Glede začetka gradnje stanovanjskih objekotv v soseski Dobrava nam je župan povedal, da bo ta mogoča že kar vzporedno z gradnjo ceste. Za to se je že odločilo par lastnikov parcel, ob koncu letošnjega leta ali pa v začetku naslednjega pa se bo začela še gradnja dveh blokov.

Promet do osnovne šole bo po zaključku gradnje še vedno mogoč po cesti mimo pokopališča. Prav tako pa bo sedaj mogoč po novi cesti skozi sosesko Dobrava. Hkrati pa bo nova cesta služila kot začasna obvozna cesta v času ureditve križišča v centru Šmarja pri Jelšah pri Kašči na glavni cesti Šentjur – Mestinje. Izvajalec tega projekta je že znan, pričetek pa naj bi bil še v letošnjem letu.

D.K.