Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 29. 3. do 4. 4. 2021 (gozdni požari, prometne nesreče, v stanovanju žalil oškodovanko,…)


KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V KRAJU GUBNO

29.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v kraju Gubno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj v stanovanjski hiši žalil oškodovanko, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO TREH VOZIL V KRAJU MESTINJE

29.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Mestinje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do PN prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v pred seboj stoječega voznika osebnega avtomobila, le tega pa je potisnilo v smeri vožnje in je trčil še v voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

POŽAR V GOZDU V KRAJU PILŠTANJ 

30.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru v gozdu v kraju Pilštanj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan kuril suho travo, ogenj pa se je razširil na podrast ob začetku gozda. Na kraju so požar pogasili gasilci. Občanu, ki je kuril suho travo je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o gozdovih.

PROMETNA NESREČA V ŠENTVIDU PRI GROBELNEM

31.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Šentvid pri Grobelnem. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pred njo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

POŽARA V GOZDU V KRAJU BISTRICA PRI KOZJEM IN JEŠOVEC PRI KOZJEM

31.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o požaru v gozdu v kraju Bistrica pri Kozjem in Ješovec pri Kozjem. Ugotovljeno je bilo, da sta občana kurila suho travo, ogenj pa se je razširil na podrast v gozdu. Požar so na kraju pogasili gasilci. Občanoma, ki sta kurila suho travo je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o gozdovih, zoper enega kršitelja pa bo prekrškovni organ PP Šmarje pri Jelšah uvedel postopek o prekršku.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

1.4.2021 so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v Babni Reki odredili preizkus alkoholiziranosti udeležencu cestnega prometa, kateremu je preizkus z elektronskim alkotestom pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PROMETNA NESREČA V KRAJU SEDLARJEVO

2.4.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči v kraju Sedlarjevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznice osebnega avtomobila, ki je z vozilom oplazila voznika tovornega vozila, ki je voznico pravilno prehiteval. Kršiteljici je bila na kraju zaradi storjenega prekrška izrečena globa, ki jo je na kraju poravnala.

G.B./PP Šmarje