Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oskrbovana stanovanja v Rogaški Slatini že prihodnje leto


V Rogaški Slatini je zaključeno javno zbiranje ponudb za izbiro investitorja gradnje oskrbovanih stanovanj. Izbrana je bila gospodarska družba Panles. 

Župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in direktor Panlesa Robert Pažon sta tako sklenila pogodbo za največjo investicijo občine v tem mandatu, podpisu pogodbe pa je prisostvoval direktor Stanovanjskega sklada republike Slovenije, mag. Črtomir Remec.

O objektu

V objektu se bodo nahajala arhitekturno prilagojena stanovanja z lastnim gospodinjstvom, namenjena bivanju oseb starejših od 65 let. Predvidene so 4 etaže z dvigalom, skupne stanovanjske površine pa bo predvidoma 961 m². Predvidena sta tudi dva prostora za druženje, en v pritličju objekta, drugi pa na prostem.

Vsaka stanovanjska enota bo razpolagala s po enim parkirnim mestom, v okviru zunanje ureditve pa bo urejen tudi fitnes na prostem, prilagojen starejšim osebam. Komu bodo stanovanja lahko pripadla, bo občina določila s posebnim pravilnikom.

Oskrbovalna stanovanja se bodo nahajala na lokaciji stare glasbene šole.

Vse to se bo nahajalo na območju nekdanje glasbene šole, ki jo bodo podrli. Začetek gradnje novega objekta je predviden jeseni letos, zaključek gradnje in predaja namenu pa jeseni 2022.

Ocenjena vrednost projekta znaša 2,6 milijona evrov, približno 50% gre iz javnih sredstev, drugo polovico pa bo zagotovil investitor. Na voljo bo 24 oskrbovanih stanovanj, 12 jih bo v javnem neprofitnem najemu, ostalih 12 pa bo last vlagatelja, in jih bo mogoče tržno najeti ali odkupiti.

Ž.L.K.