Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinska prvenstva v badmintonu in namiznem tenisu Kozje


Po delni sprostitvi ukrepov na področju rekreacije in športa, je Tenis klub Kozje v sodelovanju s Športno zvezo Kozje pripravil tri občinska prvenstva v individualnih športih, ki so seveda potekala po priporočilih NIJZ.

Občinski prvenstvi v badmintonu

Najprej je v soboto, 17. aprila 2021, v Večnamenskem centru Kozje potekalo otroško občinsko prvenstvo v badmintonu. Potekalo je v štirih »mehurčkih« oziroma kategorijah. Zmagovalci kategorij so postali: Ana Dobravc med mlajšimi učenkami, Blaž Kozole med mlajšimi učenci, Laura Bratuša med starejšimi učenkami in Lan Mesec med starejšimi učenci. Glede na to, da šolskih tekmovanj v letošnjem šolskem letu ne bo, je to bilo eno redkih športnih tekmovanj, ki so se ga lahko otroci udeležili.

Isti dan zvečer so se na občinskem prvenstvu v badmintonu pomerili še člani. Občinska prvenstva potekajo tradicionalno v času občinskega praznika že od leta 2002 dalje, izvedeno ni bilo le v lanskem letu. Na devetnajstem prvenstvu je sodelovalo devet tekmovalcev, ki so prikazali lepe in borbene tekme. Še šestič zapored je naslov občinskega prvaka osvojil Blaž Hartl. Drugo mesto je osvojil Bojan Dobravc, tretji pa je bil Dejan Zorenč. Na prvenstvu je nastopala tudi Katja Bratuša, ki se je enakovredno kosala z moškimi nasprotniki in osvojila naslov občinske prvakinje med članicami.

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu

Dan kasneje pa je bilo na sporedu še občinsko prvenstvo v namiznem tenisu, Tudi to je bilo že devetnajsto, udeležilo pa se ga je osem tekmovalcev. Do finala sta prišla Ervin Perčič in Dušan Ferlič, ki sta se v finalu prvenstva srečala že šestič. Igrala sta tudi v prvem finalu leta 2002, ko je bil boljši Dušan, v vseh ostalih primerih pa je zmagal Ervin. Boljši je bil tudi tokrat in osvojil že svoj enajsti naslov občinskega prvaka, medtem ko je Dušan že sedmič končal na drugem mestu. Tretje mesto je osvojil zadnji prvak iz leta 2019 Blaž Hartl.

Pokale najboljšim je podelil predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek, ki si je zaželel, da bi bila naslednja sezona bolj bogata s športnimi prireditvami. (R.G.)