Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju (foto)


Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Štajerskem. Obiskal je tudi kmetijo Bevc v Prevorju, podjetje Brečko Engineering v Jakobu pri Šentjurju in Občino Šentjur.

Obisk je bil namenjen seznanitvi z razmerami v sektorju kmetijstva, tako z vidika posledic nedavne pozebe kot epidemije covid-19 ter tudi priprave na novo programsko obdobje Skupne kmetijske politike.

Minister za kmetijstvo se je med drugim mudil tudi v občini Šentjur, kjer je obisk začel na kmetiji Bevc v Prevorjah, ki leži v območju z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost (OMD). Lastnik kmetije je ministru predstavil s težavnimi pogoji dela, s katerimi se srečuje na OMD območju, pogovor pa je tekel tudi o pripravi nove Skupne kmetijske politike.

Sledil je obisk podjetja Brečko Engineering v Jakobu pri Šentjurju, ki se ukvarja z inovativno kmetijsko tehniko z nizkimi izpusti dušika. Vodstvo podjetja je ministru predstavilo podjetje in inovativne kmetijske tehnike z nizkimi izpusti dušika, s katerimi se ukvarjajo.

Na Občini Šentjur se je minister dr. Podgoršek srečal z županom mag. Markom Diacijem. Tema pogovora pa je bilo aktualno stanje v kmetijstvu ter izzivi, s katerimi se srečujejo na občini. V okviru obiska občine si je minister ogledal tudi Šolski center Šentjur, kjer ga je vodstvo centra seznanilo s stanjem na področju izobraževanja.

Minister dr. Podgoršek je nato v Ponikvi obiskal še govedorejsko kmetijo Ajderčan, kjer se je z lastnikom kmetije, ki je tudi predsednik Zveze društev goved lisaste pasme Slovenije, pogovarjal o delovanju kmetije, beseda pa je tekla tudi o načrtih Zveze društev goved lisaste pasme v prihodnjem obdobju.

R. Č.