Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdo bodo letošnji dobitniki priznanj Občine Kozje?


V Kozjem se bodo naslednji teden občinski svetniki zbrali na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Kozjena kateri bodo obravnavali predloge za priznanja Občine Kozje. Teh le letos pet.

Občinski svetniki bodo sicer na seji obravnavali 15 točk dnevnega reda, med drugim tudi o odloku zaključnega računa proračuna, nagrajevanju za delovno uspešnost ravnateljev in direktorjev javnih zavodov, itd..

Na razpis za podelitev priznanja Občine Kozje je letos prispelo zelo veliko predlogov, in sicer 25 predlogov za zlati grb, 9 predlogov za srebrni grb, 5 predlogov za bronasti grb in 7 predlogov za podelitev denarne nagrade.

Komisija za nagrade, priznanja in odlikovanja je po obravnavi predlogov prispelih na razpis za podelitev priznanj Občine Kozje za leto 2021 odločila, da so letošnji kandidati za priznanja naslednji:

  • Zlati grb Občine Kozje: Kozjanski park

Za Zlati grb Občine Kozje je Kozjanski park predlagala skupina predlagateljev z nosilcem predloga, Krajevno skupnostjo Podsreda. Kozjanski park namreč letos praznuje 40-letnico obstoja. Ob ustanovitvi leta 1981 je sicer park deloval pod imenom Spominski park Trebče, leta 1999 pa je uradno prevzel vse bolj uveljavljeno ime, ki ga nosi še danes. Pomen parka, ki se razprostira v petih občinah, je v zadnjih štirih desetletjih postal tako velik, da si krajine ni več moč predstavljati brez njegove navzočnosti, so med drugim zapisali predlagatelji.

  • Srebrni grb Občine Kozje: Roman Gradišek

Za Srebrni grb Občine Kozje je Romana Gradiška predlagala Športna zveza Kozje. Kot so med drugim zapisali v predlogu, se je Roman Gradišek v delovanje v kraju in občini aktivno vključil že v študentskih letih, ko je postal vodja teniške sekcije. Kasneje pa je seznam svojih aktivnosti v lokalni skupnosti samo še povečeval. Tako že vrsto let opravlja mnoge pomembne funkcije. Že vrsto let je med drugim predsednik Tenis kluba Kozje, predsednik Športne zveze Kozje, ravnatelj OŠ Kozje, član skupščine Olimpijskega komitela Slovenije – Združenja športnih zvez, itd.. Dva mandata je bil tudi član občinskega sveta Občine Kozje.

  • Bronasti grb Občine Kozje: Peter Kunst

Za Bronasti grb Občine Kozje je Petra Kunsta predlagala KS Buče. Kot so med drugim zapisali predlagatelji, je Peter Kunst v gasilskih vrstah deluje že od leta 1986. Skozi vsa ta leta je, kot je zapisano v predlogu, odigral pomembno vlogo tako na organizacijskem, kot tudi operativnem nivoju pri delovanju gasilstva na Bučah. Njegova aktivnost in organizacijske sposobnosti pa ne segajo samo v gasilstvo temveč tudi na področje Športnega društva Buče.

  • Denarna nagrada: Župnija Buče ter Dramska skupina Kozje rog

KS Buče je za denarno nagrado predlagala Župnijo Buče, ki jo po nekaterih obsežnih obnovah župnijske cerkve Sv. Petra, čakajo še nekatera obnovitvena dela po potresu ter obnova orgelj, kar za župnijo predstavlja velik finančni zalogaj.

OŠ Kozje pa je za denarno nagrado predlagala dramsko skupino Kozji rog, ki letos praznuje svojo 5-letnico obstoja. V svoji petletni zgodovini so s svojim udejstvovanjem že pustili velik pečat tako doma, kot tudi čez mejo.

Obrazložitve predlagateljev v celoti (tukaj)