Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odličen odpor Dobovca proti Barci premalo za polfinale lige prvakov


FK Dobovec je kot prvi slovenski predstavnik, ki se mu je uspelo uvrstiti na zaključni turnir lige prvakov v dvoranskem nogometu, je v četrtfinalu zaključnega turnirja v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2).

Dobovec je z igro navdušil saj je trikratnemu evropskemu prvaku nudil več kot dostojen odpor.

Liga prvakov, četrtfinale, 28.4.
Barcelona – Dobovec 2:0
 (2:0)
1:0 Ferrao (9.), 2:0 Aicardo (12.)

Za polfinale je zmanjkalo nekaj zbranosti v zaključku akcij pa tudi kakšen igralec več. Poleg tega sta Teo Turk in Tihomir Novak kljub poškodbi stisnila zobe in odigrala tekmo, kjer pa trener Kujtim Morina ni mogel računati na kaznovanega Kristjana Čujca.

Začel Turk, povedla Barcelona

Tudi gostje niso bili v popolni postavi, prvo priložnost na tekmi pa je imel razpoloženi Teo Turk, ki pa je meril mimo vrat Barcelone.

Je pa trikratni evropski klubski prvak, ki na turnirju v dvorani Krešimirja Ćosića meri na svoj četrti naslov, povedel v deveti minuti, ko je z izjemnim volejem z desetih metrov zadel Ferrao. Prednost so favorizirani tekmeci podvojili v 12. minuti, ko je Aicardo z desne z diagonalnim strelom ukanil Damirja Puškarja. Ta se je med drugim enkrat izkazal v dvoboju ena na ena ob koncu polčasa, še pred tem pa je Marcenio zadel vratnico. Tudi Dobovec je nekajkrat nevarno streljal, predvsem Rok Mordej in Tihomir Novak sta resno ogrozila vratarja Barcelone. Kljub temu se rezultat ni menjal, 2:0 ob polčasu za Barcelono.

Z vratarjem igralcem v polju

V nadaljevanju se slika na terenu ni spremenila. Upe na zadetek, ki bi okrepil dinamiko tekme, je v 30. minuti okrepil Teo Turk, ki je nevarno meril a malce zgrešil cilj. Čeprav so bili Dobovčani po številu strelov bolj ali manj enakovredni tekmecem, pa so slednji vendarle znali nadzorovati potek tekme in jo pripeljati do zanje srečnega konca. Dobovec je v zadnji četrtini tekme poizkusil tudi z igralcem vratarjem v polju (v tej vlogi Teo Turk), a žoga ni hotela v gol Barcelone.

Dobovec igral brez Čujca

Slovenske prvake so pod vodstvom Kujtima Morine v Zadru zastopali Puškar, Mordej, Turk, Luka Perić, Vedran Matošević, Marko Peček, Florjan Fras, Timotej Kotnik, Žiga Čeh, Novak, Klemen Duščak, Blaž Gorinšek, Niko Cesarec in Uroš Kotnik. Manjkal pa je kaznovani Kristjan Čujec, edini Slovenec z nastopom na zaključnem turnirju lige prvakov, kjer je leta 2014 (ko so nastopali le štirje klubi na turnirju) igral z azerbajdžanskim Arazom.

Izjava po tekmi:

Kujtim Morina, trener Dobovca
“Za nami je zelo težka tekma, čestitam mojim igralcem, ki so dali vse, kar premorejo v tem trenutku. Od sebe so dali zadnji atom moči. Menim, da smo dostojno predstavili naš klub, slovenski futsal in futsal v regiji. Odločili smo se, da se ne postavimo v obrambi, ampak da igramo, zato tudi presing. Videlo pa se je, da nam še kako manjka Kristjan Čujec, saj bi nam prav on dal precejšnjo konkretnost v napadu, tega tokrat ni bilo. Ko je Barcelona dosegla dva gola, se je bilo težko vračati.”

Vir: FZS