Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

7. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 7. aprila 2021, je na portalu chess.com potekal že sedmi turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Udeležilo se ga je 14 šahistov, ki so odigrali  šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na sedmem od desetih turnirjev je do tretje letošnje zmage prišla Anja Beber iz ŠK Postojna, ki je osvojila vseh šest točk. Prav tako tretjič je drugo mesto osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s petimi točkami in tretjič je na tretjem mestu končal tudi Bor Gradišek iz kluba Celjski ŠK s tremi in pol točkami.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili: Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Anja Beber v kategoriji do 12 let in Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško v kategoriji do 9 let.

Tudi po sedmih turnirjih spomladanske serije vodilni v skupnem seštevku ostaja Mojmir Cilenšek. Prav tako ni spremembe na drugem mestu, kjer ostaja Bor Gradišek, se pa je na tretje mesto ponovno prebila Anja Beber, ki pa je manjkala na enem izmed turnirjev. Po naslednjem turnirju se bodo že brisali najslabši nastopi, saj bo v končni skupni seštevek štelo le sedem najboljših rezultatov. Osmi turnir bo na sporedu 21. aprila, serija pa se bo nato zaključila še z dvema turnirjema v maju. (R.G.)