Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z Mostom v pomoč mladim iskalcem zaposlitve


Mladinski center Šentjur in Zavod za mladino in šport Trbovlje zbirata prijave za udeležbo v projektu Most. K prijavam vabita mlade, stare od 15 do vključno 29 let, ki zaključujejo šolanje in mlade, ki so že iskalci zaposlitve.

Iskanja službe se bodo mladi lotili s podporo vrstnikov in izkušenih mentorjev (coachev). Ti jim bodo, v okviru projekta Most, pomagali odpraviti morebitne strahove, dvome in omejujoča prepričanja, ki so pogosta prepreka do zaposlitve. Pomagali jim bodo prepoznati lastne talente, znanja in veščine, na katere mladi prepogosto pozabijo in ki bi jim lahko še kako pomagali prepričati potencialnega delodajalca, da so prava izbira zanj. Pomemben del programa pa so tudi priprave na zaposlitvene razgovore, simulacije razgovorov, hitro situacijsko učenje, izboljševanje retoričnih veščin in telesne govorice…

Na projektu Most bodo lahko mladi sodelovali v dveh sklopih. Najprej bodo mladi iskalci zaposlitve spoznavali sami sebe, svoje želje in karierne cilje. Tako bodo lažje prepoznali potencialne delodajalce ali zaposlitvene priložnosti. V drugem sklopu bo mladim na voljo poglobljeno skupinsko in individualno mentoriranje.

Prijave zbirajo do vključno 19. marca 2021 oz. do zapolnitve prostih mest.

Uvodno srečanje udeležencev bo 24. marca 2021.

Več o programu za mlade iskalce zaposlitve je na voljo na povezavi: https://www.mladisentjur.si/Aktualno/most-do-zaposlitve/


Projekt Most delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati zaposljivost in zaposlenost mladih z zmanjšanjem vrzeli med mladimi brezposelnimi in delodajalci preko metod mladinskega dela. Razvili smo model usposabljanj, ki rešuje izzive mladih ob vstopu na trg dela, preprečuje dolgotrajno brezposelnost in socialno izključenost, s spodbujanjem aktivne participacije v lokalnem okolju pa prispeva k pridobivanju splošnih, specifičnih kompetenc za večjo zaposljivost in k razvoju skupnosti, s čimer učinkuje na mlade, področje mladinskega dela in širše.