Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V projektu Stopimo skupaj za odpravo posledic epidemije 2021 zbranih 6.000 evrov


V Rogaški Slatini se je zaključil projekt Stopimo skupaj za odpravo posledic epidemije 2021 v organizaciji Občine Rogaška Slatina in Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Šmarje pri Jelšah. V projektu so skupaj z lokalnimi podjetniki in posamezniki za odpravo posledic epidemije zbrali 6 tisoč evrov.

4.385,75 evrov je bilo zbranih z donacijami, razliko do končnega zneska 6 tisoč evrov pa je primaknila Občina Rogaška Slatina.

K projektu Stopimo skupaj za odpravo posledic epidemije 2021 je Občina Rogaška Slatina pristopila z namenom uresničevanja enega od osnovnih poslanstev organizacije Rdečega križa, to je širjenja humanih vrednot.

Gospodarske družbe, ki so sodelovale v akciji: Ipi d.o.o, GIC GRADNJE d.o.o., Mikrosvet d.o.o., G.F. Pirš d.o.o.,  Medicina dela Rogaška d.o.o., Jerič d.o.o., MOS d.o.o., Jagros d.o.o. ter Miklavževa druščina in Občina Rogaška Slatina.
Zbranih 4.385 + 1.615 evrov

V humanitarnem projektu, ki je potekal od 8. 1. 2021 do 28. 2. 2021 je bilo skupaj zbranih 4.385,75 EUR sredstev. K tako zbranim sredstvom bo Občina Rogaška Slatina dodala še 1.615,00 EUR, tako, da bo skupaj za projekt na razpolago 6.000 EUR. Prav tako bo Občina Rogaška Slatina pokrila vse stroške v zvezi z izvedbo akcije. Občina se ob tem zahvaljuje Mirjani Zoretič, Sekretarki RK, za koordiniranje potreb občanov in izjemno sočuten odnos ter vsem gospodarskim družbam in posamernikom, ki so darovali.

“Trajnostni razvoj zajema tudi solidarnost kot gonilno silo sodelovanja, povezovanja in občutka pripadnosti;  vse to pa so občutki, ki so pomembni za uspešno reševanje vseh izjemnih situacij (tako na ravni posameznika kot na ravni družbe). Hvaležni smo, da ste se številni posamezniki in gospodarske družbe sočutno odzvali na stiske in potrebe sočloveka iz lokalnega okolja.

V okviru projekta bomo tudi ob razdelitvi zbranih sredstev poudarjali delovanje občine v smeri krepitve osebne drže posameznikov, še posebej v medsosedskih skupnostih; za več empatije, povezanosti, pripadnosti, socialne vključenosti, zmanjšanje neenakosti, več strpnosti, zaupanja, odgovornosti, vzajemnosti, pomoči in podpore, spoštovanja in človekovega dostojanstva.

Zbrana sredstva bodo med občane Občine Rogaška Slatina razdeljena glede na kriterije RK, Območnega združenja Šmarje pri Jelšah ter glede na zabeležene potrebe med trajanjem epidemije. Ocenjujemo, da bomo lahko z zbranimi sredstvi zagotovili zaprošeno pomoč štiridesetim prosilcem,” je ob uspešno izvedenem projektu dejal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič.