V Kozjem še letos do prenovljenega zdravstvenega doma

12. 3. 2021 16:28

Avgusta se bo pričela obnova Zdravstvene postaje Kozje, ki sicer spada pod okrilje Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. V sklopu obnove bo urejena družinska ambulanta, soba za nujno medicinsko pomoč, sestrska soba ter čakalnice, istočasno pa bo obnovljen tudi celoten prezračevalni sistem in talne površine.

Vrednost celotne investicije je okoli 100.000 evrov. Nekaj manj kot 75.000 evrov bo prispevala Občina Kozje, okoli 25.000 evrov pa bo v obliki novega pohištva in medicinske opreme prispeval ZD Šmarje pri Jelšah.

Te dni sta direktorica ZD Šmarje pri Jelšah mag. Jasna Žerak in županja Kozjega Milenca Krajnc podpisali pogodbo s celjskim podjetjem GES d.o.o., ki je bil izbran za izvajalca obnove. Izvajalec bo z deli začel avgusta, ko v zdravstveno postajo praviloma prihaja manj pacientov, obnova pa naj bi bila končana v oktobru.

V sklopu projekta bo obnovljena skoraj polovica vseh prostorov ZP Kozje, medtem ko je druga polovica z zobozdravstvenima ambulantama že delno obnovljena.

V času obnove bodo v ZP Kozje uredili nadomestno ambulanto v kateri bodo nudili zdravstveno oskrbo. Potekajo tudi pogovori z zdravnikom koncesionarjem za skupno uporabo njegove ambulante, v kateri bi izmenjaje v dopoldanskem oz. popoldanskem času delala oba zdravnika.

foto: ZP Kozje in Občina Kozje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 1,670 seconds.