Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poziv očividcem prometne nesreče v Celju


Včeraj okoli 15. ure je v križišču Bežigrajske ceste in izvozne ceste iz garažne hiše Citycentra, prišlo do prometne nesreče. Udeležena sta bila kolesar in voznik osebnega vozila. Ker sta njuni izjavi o poteku prometne nesreče povsem nasprotujoči, policisti prosijo očividce za informacije.

Po izjavi voznika osebnega vozila, je le ta pripeljal po izvozni cesti iz garažne hiše Citycentra in vozil proti Bežigrajski cesti. Ko se je pripeljal do Bežigrajske ceste, naj bi ustavil pred prehodom za pešce in kolesarje ter pred seboj na kolesarski stezi zagledal kolesarja, ki je po pravilni strani pripeljal z njegove leve strani v smeri Mariborske ceste. Ko se je z vozilom ustavil, naj bi kolesar, ko je bil že mimo njega, med gledanjem nazaj padel preko krmila. Po kolesarjevi različici pa je le ta padel, ker se je pri prečkanju vozišča po kolesarski stezi umikal vozniku osebnega avtomobila.

Voznik osebnega vozila je takoj po padcu kolesarja stopil do njega in mu pomagal z vozišča na hodnik za pešce, prav tako je zaradi sprostitve prometa, svoje vozilo umaknil ob rob vozišča. Poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Zaradi nasprotujočih izjav udeležencev policisti prosijo očividce za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče. Podatke lahko sporočite na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje (03) 57 27 800, na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko policije 080 12 00.

M.T./PU Celje